Toast met pastrami

Toast met pastrami

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

2 dikke sneden volkorenbrood
50 g pastrami in fijne sneetjes
100 g mosterdzaad
1 l kippenbouillon
Parmezaan
Voor de crème van rucola
4 el mayonaise
1 el chardonnayazijn
1 el sushiazijn
1 bussel rucola
1 el mosterd
Sap van ½ limoen
Peper en zout
Voor het rucolaslaatje
40 g rucola
1 el chardonnayazijn
1 el sushiazijn
1 el olijfolie
Peper en zout

Bereiden

  1. Kook het mosterdzaad 40 minuten in de bouillon. Giet af en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Mix alle ingrediënten voor de crème in de keukenrobot tot een gladde massa.
  3. Meng de rucola onder de azijn en olijfolie en breng op smaak met peper en zout
  4. Bak het brood aan beide kanten krokant in boter
  5. Beleg de toasts met de sneetjes pastrami
  6. Werk af met mosterdzaad, rucolacrème en het slaatje van rucola. Schaaf er ten slotte nog wat parmezaan over.