Toekomst verzekerd? 5 jonge koks geselecteerd voor het Young Chefs Team

sdr

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Pim, Elien, Celine, Jesse en Noah: vandaag nog onbekende (piep)jonge koks; binnenkort juichen we hen misschien toe op de Olympiade der Köche, de meest prestigieuze wedstrijd voor jonge chefs ter wereld. Wij stellen ze graag aan jullie voor.

Gisteren, vrijdag 20 september, organiseerde bondscoach Jo Nelissen van het National Culinary Team een selectiedag voor het Young Chefs Team. Acht kandidaten hadden zich aangeboden in de Chef’s Academy, de gloednieuwe demonstratie- en ontwikkelingskeuken van Metro Antwerpen Noord. Vijf jonge culinaire toppers kregen van de jury groen licht en stoten door naar het team.

Je herinnert je vast en zeker nog wel hoe een team met  zes jonge koks in december van vorig jaar in Luxemburg twee keer zilver pakte op de Culinary World Cup. En anders klik je hier en hier om je geheugen nog eens op te frissen.

PRESTIGIEUS PROJECT

Young Chefs Team is een structuur opgezet door de Flanders Food Faculty binnen het National Culinary Team, om de Belgische gastronomie door middel van medailles op prestigieuze internationale wedstrijden, de uitstraling te geven die ze verdient. Met name Vlaams minister Ben Weyts van Toerisme is het project na aan het hart.

Zowel de huidige als de nieuwe teamleden staan aan het prille begin staan van hun carrière. Sommigen lopen nog school, andere moeten rekenen op de goodwill van hun werkgever om zich beschikbaar te houden voor trainingen en wedstrijden. Dat maakt dat er een natuurlijk verloop zit in het team. En dus organiseert de bondscoach regelmatig selectiedagen om vers bloed in het team te introduceren.

GROEN LICHT

De kandidaten kregen een mystery box om mee aan de slag te gaan met daarin voornamelijk Noordzeevis (pieterman, mosselen en Noordzeegarnalen), oesters en lokale groenten zoals prei en venkel. Bijkomend kregen ze een no-wasteapproach mee als consigne.

[/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Van de acht kandidaten kregen er uiteindelijk vijf groen licht. Op de foto hierboven herken je naast Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, van links naar rechts Jesse Bastian (23), Celine Vandenborne (21), Noah Vanneuville (23) Pim Meiresoone (19), coach Jo Nelissen en Elien Verhulst (21). Zij sluiten aan bij de zes huidige teamleden.

GEEN MANNENCLUBJE

Opmerkelijk: 2 van de 5 nieuwkomers zijn dus meisjes, waarmee het Young Chefs Team breekt met het cliché dat gastronomische clubs, verenigingen en teams doorgaans toch mannenbastions zijn.

[/spb_text_block] [spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”first”] [/spb_column] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”last”] [/spb_column] [/spb_row]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!