Tomorrowland: Grote namen tekenen voor gastronomische line-up

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Dat Tomorrowland niet alleen op liefhebbers van dancemuziek, maar ook op foodies een onweerstaanbare aantrek uitoefent, is geweten. Twee maanden voor de start van het festival raakt de gastronomische line-up stilaan ingevuld. En foodies krijgen een laatste kans om nog tickets voor het festival, dat eigenlijk al uitverkocht is, te pakken te krijgen.

De organisatie liet afgelopen week al een eerste keer in de kaarten kijken wat betreft de gastronomische invulling. En het moet gezegd: het nieuws is de moeite.

APERTO WORDT MESA

Om te beginnen verandert Aperto, het iconische restaurant in de vorm van een serre in art-decostijl, na twee jaar van naam. Voortaan heet het MESA, een verwijzing naar het permanente Tastes of the World-restaurant in de Antwerpse Kloosterstraat.

[/spb_text_block] [spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”8″ padding_horizontal=”0″ width=”2/3″ el_position=”first”] [/spb_column] [spb_column col_sm=”4″ padding_horizontal=”0″ width=”1/3″ el_position=”last”] [/spb_column] [/spb_row] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

In de twee vorige edities werd Aperto gerund door chefs van Jong Keukengeweld, die elk één dag samen met Nick Bril de keuken runden. Dit jaar zijn het géén JKG-chefs, maar de eigen chefs uit het restaurant in de Kloosterstraat die in de serre aan de slag gaan.

Daarnaast zal niemand minder dan Thijs Meliefste, al enkele jaren onbegrijpelijk over het hoofd gezien door Michelin, in het grote TML-restaurant in de potten roeren.

BRASA

Brasa, een spin-off van het steakhouse van vroegere edities, is er dit jaar voor de tweede keer bij.  Daar waar topslager Luc De Laet van Butcher’s Dining zich in het steakhouse beperkte tot steak met frietjes, breidde hij z’n concept vorig jaar uit met machtige tomahawks en langoustines bereid op al even machtige Ofyr-vuurschalen.

[/spb_text_block] [spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”8″ padding_horizontal=”0″ width=”2/3″ el_position=”first”] [/spb_column] [spb_column col_sm=”4″ padding_horizontal=”0″ width=”1/3″ el_position=”last”] [/spb_column] [/spb_row] [spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/2″ el_position=”last”]

B-EAT

Ook B-EAT is er weer bij, het concept waarbij twee chefs tijdens een dj-set van ongeveer één uur, zo’n 300 feestvierders een viertal gastronomische hapje voorschotelen.

Wie dit jaar de chefs worden, staat nog niet vast.

[/spb_text_block] [/spb_row] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

SECRET RESTO

Dat is wel het geval voor het Secret Resto, het exclusieve restaurant waar de opbrengst van een diner voor twaalf personen integraal aan de Tomorrowland Foundation wordt geschonken, dat met de opbrengst van vorig jaar een Music & Art School in Nepal opende. Daarna volgde een tweede project, de Mobile School van Arnoud Raskin.

Vorig jaar werd het Secret Resto nog gerund door Piet Huysentruyt. Dit jaar wordt het Nick Bril van The Jane.

[/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

MAAK KANS OP GRATIS TICKET

Voor wie geen ticket heeft kunnen bemachtigen – beide weekends zijn uitverkocht – , moet het beste nieuws nog komen. Via Mesa worden nog een beperkt aantal tickets gratis weggeschonken.

Het enige wat je daarvoor moet (kunt) doen, is deze maand nog in Mesa in de Kloosterstraat het TML-dessert bestellen: je krijgt dan een magische sleutel, een soort van code, waarmee een paar gelukkigen een extra ticket kunnen winnen. Reserveren bij Mesa kan via deze link.

[/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Hoeveel tickets er op die manier worden weggeschonken, en dus hoe groot de kans is dat je er eentje wint, is niet duidelijk. Maar het dessert zelf, een bavarois van pistache met rabarber en vlierbloesem en een amandelbiscuit, is hoe dan ook het proeven waard.

FESTIVALCOCKTAIL

Oók in avant-première te proeven in Mesa: de verjaardagscocktail (Tomorrowland bestaat vijftien jaar) op basis van wodka, komkommersap, limoensap en honing-lavendelsiroop.

[/spb_text_block] [spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”8″ padding_horizontal=”0″ width=”2/3″ el_position=”first”] [/spb_column] [spb_column col_sm=”4″ padding_horizontal=”0″ width=”1/3″ el_position=”last”] [/spb_column] [/spb_row]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!