Tortiglioni pasta met zwarte truffel, eekhoorntjesbrood en ricotta

Snel, kleurrijk, eenvoudig en niet te vergeten erg lekker! Dit recept is makkelijk te bereiden maar smaakt daarom niet minder goed. Vervang tortiglioni door bijvoorbeeld penne als je niet van deze grote pastasoort houdt.

Ingrediënten

Voor 2 personen

50 g gedroogd eekhoorntjesbrood
1 kleine ui, fijngesneden
250 g ricotta
olijfolie
half glas medium dry sherry
el room
versgemalen zwarte peper & zout
250 gram verse tortiglioni
el truffelpasta
vers geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

Week het eekhoorntjesbrood +/- 15 minuten in warm water. Snijd het vervolgens in kleine stukjes. Bewaar het vocht - je kunt deze nog in je saus gebruiken.

Fruit het uitje in olijfolie tot het lichtbruin wordt. Blus met de sherry en laat koken tot alcohol verdampt.

Voeg de room en geweekte eekhoorntjesbrood toe en laat nog even doorkoken. Je kunt hier ook wat weekvocht toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.

Kook intussen de tortiglioni in gezouten water tot net al dente.

Doe de pasta dan met een beetje aanhangend vocht in de saus en roer het goed door, eventueel met een lepel truffelpasta.

Serveer met ricotta en royaal geraspte Parmezaanse kaas.

Pasta Eekhoorntjesbrood Truffel Ricotta Italiaans Gezond Vegetarisch Herfst Lente Zomer Winter Hoofdgerecht Pasta

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer