Tuna melt met ketchup

Tuna melt met ketchup
20 maart 2019 Raf De Mot
Door Recepten, Voorgerechten

Voor 2 persoon – Door Bart Van Olphen uit zijn boek Vis uit Blik, foto David Loftus

  • 1 blikje tonijn in zonnebloemolie (a 160 g), uitgelekt (112 g)
  •  ½ rode ui, gesnipperd
  •  1 bosui, fijngehakt
  •  ¼ bosje peterselie, alleen de blaadjes, grof gehakt
  •  3 el mayonaise
  •  tabasco
  •  4 sneden brood
  •  20 g boter
  •  4 plakken cheddar
  •  Peper en zout

VOOR DE KETCHUP

  • 2 el olijfolie
  •  1 teen knoflook, fijngehakt
  •  ½ rode ui, gesnipperd
  •  1 blik gepelde tomaten (a 400 g)
  •  1,50 el tomatenpuree
  •  1 el bruine suiker
  •  1 el rodewijnazijn
Meng de tonijn, rode ui, bosui, peterselie, mayonaise en een paar druppels tabasco in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
Maak ondertussen de ketchup. Verhit de olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur en bak de knoflook en rode ui zonder dat ze verkleuren. Voeg dan de gepelde tomaten, tomatenpuree, bruine suiker en rodewijnazijn toe. Laat het geheel op laag vuur langzaam inkoken. Breng de ketchup op smaak met zout en peper. Druk de saus dan door een fijnmazige zeef en laat afkoelen.
Besmeer één zijde van elke snee brood met boter en draai ze om. Verdeel het tonijnmengsel en de cheddar over de niet-besmeerde zijden van twee sneden brood. Leg de andere sneden erop met de boterzijde aan de buitenkant.
Bak de tosti’s in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het brood krokant en de kaas gesmolten is.
Snijd de tuna melt diagonaal doormidden en serveer met de ketchup.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*