Unieke wafels en zomercarbonara op Lekker Klassiek Festival

Unieke wafels en zomercarbonara op Lekker Klassiek Festival
6 juni 2018 redactie
Door Nieuws

Op zaterdag 25 augustus heeft in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre en onder het waakzame artistieke oog van Jef Neve het tweede klassieke muziekfestival Lekker Klassiek plaast. Laagdrempelig en van hoog niveau kunnen liefhebbers in de open natuur van optredens kunnen genieten van solisten en kleine en grote ensembles met op de achtergrond een food festival waar bekende njam! chefs culinaire kwaliteit garanderen.

Onder hen onder meer Michaël VRIJMOED, Johan SEGERS, Peppe GIACOMAZZA en Roger VAN DAMME. Laatstgenoemde serveert naar uniek en aloud recept vers gebakken wafels waarover meer in het juninummer van Ambiance.

Hij serveert ze superkrokant en sappig van structuur, met poedersuiker en slagroom. “Vorig jaar heb ik pannenkoeken staan bakken, vandaar dat ik nu aan wafels dacht. Ik geef ze een aparte extra smaaktoets met speculaaskruiden versterkt met vers geraspte kaneel en butterscotch.”

Ook Peppe Giacomzza pakt voor het festival uit met een apart gerecht. “Ik breng een lichte versie, noem het gerust een zomerversie, van het overbekende carbonararecept. Zonder room in de saus maar wel met hartige bouillon, verse San Marzano-tomaten en olijfolie met daarbij scharreleieren en spekjes.” Het geheel werkt hij af met vers geraspte drie jaar oude Grana Padano kaas en bladpeterselie.

Lekker Klassiek Festival is een eendagsfestival en opent dit jaar gezien het succes – met vorig jaar 3.500 bezoekers – al vanaf 11.30 in plaats van 15.30 uur de deuren. Op het kleine podium zal men achtereenvolgens slagwerkers, een koperensemble en tot slot een kwintet van hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot kunnen beluisteren.

Jef NEVE brengt als dirigent op het grote podium een 21ste-eeuwse versie van Vivaldi’s Vier Seizoenen en met pianist Liebrecht VANBECKEVOORT het 5de pianoconcerto van Beethoven. Dirigent Dirk BROSSE zal met het orkest La Passione en een aantal solisten waaronder, Jef Neve op piano, ongetwijfeld voor een virtuoos slotconcert zorgen.

Info en tickets op www.lekkerklassiek.be

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*