UPDATE Keukenbrand: The Jane stelt datum heropening voor

UPDATE Keukenbrand: The Jane stelt datum heropening voor
20 maart 2019 Raf De Mot
Door Nieuws

Komend weekend zal het precies twee weken geleden zijn dat er brand uitbrak in de keuken van The Jane. Gelukkig vielen er geen slachtoffers, maar het restaurant moest uiteraard wel sluiten. Twee weken later wordt er – voorzichtig – een datum voor de heropening vooropgesteld.

In Antwerpen wordt met man en macht gewerkt om The Jane opnieuw in z’n oude glorie te herstellen. De afgelopen twee weken was het personeel technisch werkloos, maar dit weekend vertrekt iedereen voor de – geplande – vakantie.

Nu ja, bijna iedereen, zegt Isabelle Paesbrugghe, de personal assistant van Nick Bril. De kapitein zelf verlaat het schip niet en verdeelt z’n tijd tussen August, het nieuwe boetiekhotel waarvan hij het restaurant zal runnen, en de werf van The Jane, waar hij de herstellingswerken coördineert.

KEUKENTOESTELLEN INTACT

En hoever staan we nu? “De bijkeuken, met onder meer de wasstraat, is volledig afgebrand, tot en met het dak”, zegt Paesbrugghe.  “Daar is het meeste werk. In het restaurant zelf valt alles nog goed mee: de meubels zijn zo snel mogelijk weggehaald en hebben niet al te veel last van water- of rookschade. De muren hebben een nieuw likje verf nodig.”

En de keuken? Die is al bij al intact gebleven. “Alleen de dampkap is totaal vernield – die moest vervangen worden. Wat betreft de vuren, de ovens en andere groot keukentoestellen: dat is op het eerste gezicht intact gebleven, al valt nog af te wachten of de elektriciteit nog wel werkt.”

HEROPENING 9 APRIL

Deze tussentijdse balans laat toe om een voorzichtige raming te doen wanneer het restaurant weer opengaat. “Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we op 9 april opnieuw gasten ontvangen.” Wat betekent dat de aanvankelijke planning – een sluiting van vier weken – voorlopig gehandhaafd blijft.
(Foto: Pieter D’Hoop)

Facebook Comments

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*