UPDATE Keukenbrand: The Jane stelt datum heropening voor

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”][/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Komend weekend zal het precies twee weken geleden zijn dat er brand uitbrak in de keuken van The Jane. Gelukkig vielen er geen slachtoffers, maar het restaurant moest uiteraard wel sluiten. Twee weken later wordt er – voorzichtig – een datum voor de heropening vooropgesteld.

In Antwerpen wordt met man en macht gewerkt om The Jane opnieuw in z’n oude glorie te herstellen. De afgelopen twee weken was het personeel technisch werkloos, maar dit weekend vertrekt iedereen voor de – geplande – vakantie.

Nu ja, bijna iedereen, zegt Isabelle Paesbrugghe, de personal assistant van Nick Bril. De kapitein zelf verlaat het schip niet en verdeelt z’n tijd tussen August, het nieuwe boetiekhotel waarvan hij het restaurant zal runnen, en de werf van The Jane, waar hij de herstellingswerken coördineert.

KEUKENTOESTELLEN INTACT

En hoever staan we nu? “De bijkeuken, met onder meer de wasstraat, is volledig afgebrand, tot en met het dak”, zegt Paesbrugghe.  “Daar is het meeste werk. In het restaurant zelf valt alles nog goed mee: de meubels zijn zo snel mogelijk weggehaald en hebben niet al te veel last van water- of rookschade. De muren hebben een nieuw likje verf nodig.”

En de keuken? Die is al bij al intact gebleven. “Alleen de dampkap is totaal vernield – die moest vervangen worden. Wat betreft de vuren, de ovens en andere groot keukentoestellen: dat is op het eerste gezicht intact gebleven, al valt nog af te wachten of de elektriciteit nog wel werkt.”

HEROPENING 9 APRIL

Deze tussentijdse balans laat toe om een voorzichtige raming te doen wanneer het restaurant weer opengaat. “Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we op 9 april opnieuw gasten ontvangen.” Wat betekent dat de aanvankelijke planning – een sluiting van vier weken – voorlopig gehandhaafd blijft.
(Foto: Pieter D’Hoop)
[wpdevart_facebook_comment]
[/spb_text_block]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!