Van kruiden tot snijden: veelgemaakte fouten met avocado

[spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/4″ el_position=”first”] [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/4″ el_position=”first”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”3/4″ el_position=”last”]

De avocado of avocadopeer is nog niet zo heel lang bekend in onze contreien. Van hoofdgerecht tot dessert, avocado’s passen overal bij! Maar voor je avocado gaat bereiden, lees je best even deze vier veelgemaakte fouten die jij kan voorkomen.

Onrijpe avocado’s 

Dé frustratie van iedere avocadoliefhebber: je denkt een ideale avocado te hebben gevonden, blijkt deze thuis al helemaal bruin te zijn. Of hij is nog lang niet rijp en je moet nog een paar dagen wachten. Met deze tips kies je nooit meer een onrijpe of overrijpe avocado.

Je bewaart het verkeerd

Hier bestaat heel wat tegenstrijdige informatie over. De Belgische fruithandelaren stellen dat je een avocado niet in de koelkast moet bewaren. Ze kunnen bederven omdat hun rijpingsproces wordt verstoord. Het meest gegeven advies is om de avocado te bewaren op een koele plaats bij een temperatuur van 12-15 graden. Zo kan je het tot zes dagen goed houden. Als je de rijping van een avocado wil versnellen, stop je hem samen met een appel, peer of banaan in een afgesloten zak.

Je bereidt het eentonig 

We geven toe, avocado is op zich al heel erg lekker. Maar de vrucht heeft meer in petto dan alleen lekker op zichzelf te zijn. Je kunt er zoveel mee doen! Zoals deze bosvruchtenmousse met avocado van Sandra Bekkari of heerlijk krokante avocadofrietjes. Er zal een hele avocado-wereld voor je opengaan!

De juiste kruiding

Hoewel avocado’s van nature veel smaak hebben, is het belangrijk om ze goed te kruiden. Zonder een flinke snuif zout kan de vrucht te zwaar worden of overheersen in je salade. Wil je wat meer pit? Dan kan je wat peper, cayennepeper, paprikapoeder, citroensap, olie en azijn toevoegen.

[/spb_text_block]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!