Vandenbroucke onzeker over heropening: 'Alleen als we onder 500 patiënten zakken'

De horeca-uitbaters maken zich klaar voor de heropening van de terrassen. Na meer dan zes maanden wachten mogen ze weer open. Maar hoe zeker mogen we zijn van 8 mei? Volgens minister van Volksgezondheid Vandenbroucke kunnen we best niet te snel juichen. "De versoepelingen? Die gaan we niet doorvoeren als we niet onder de kritische drempel van 500 covidpatiënten op intensieve zorg zakken", vertelt hij aan De Tijd.

Nog maar elf nachten slapen en we mogen weer op café en restaurant. Heerlijk, toch? Maar hoe zeker is het dat de horeca op 8 mei weer zal opengaan? Nog niet zo zeker, volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. "Ik wil wel benadrukken dat we voorwaardelijke beslissingen nemen, want ze zijn afhankelijk van de vooruitgang in de vaccinatiecampagne en de situatie in de ziekenhuizen. Dat is zo voor de versoepelingen op 8 mei en zeker voor de versoepelingen binnen in juni. Die gaan we niet doorvoeren als we niet onder de kritische drempel van 500 covidpatiënten op intensieve zorg zakken", vertelt hij in een interview met De Tijd.

Vandenbroucke ontkent dat hij beloofd had dat de horeca weer in mei zou open mogen en reageert niet op de vele reacties. "Ik heb altijd ten vroegste 1 mei gezegd. Ik voel me niet aangesproken door die kritiek." Hij geeft toe dat hij het te doen heeft met de horeca-uitbaters maar dat er geen tegenstelling is tussen gezondheid en economie. "Je kunt de economie pas echt doen herleven als je de gezondheidscrisis onder controle hebt gekregen. Ik denk dat veel ondernemers dat begrijpen."

Toch hoopt de horeca op een duurzame oplossing. “Hopelijk is dit een tussenfase om zeer snel terug naar het oude normaal te gaan en volgt de opening van de binnenruimtes ook snel”, bericht Horeca Vlaanderen aan VRT NWS.

Bron: De Tijd

LEES OOK

 

Heropening Horeca Horeca vlaanderen Minister Vandenbroucke Frank vandenbroucke Volksgezondheid Frank

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer