Varkenskoteletten met pickles en gepofte bloemkool

Varkenskoteletten met pickles en gepofte bloemkool

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 2

2 koteletten
Peper en zout
Voor de pickles
½ bloemkool
1 paprika
200 g zilveruitjes
40 g bloem
3 el suiker
1 el kurkuma
1 el currypoeder
2 el mosterd
3 dl groentebouillon
3 dl azijn
90 g augurken
Voor de bloemkool
1 bloemkool
2el geklaarde boter
Grof zeezout
Voor de afwerking
20 g parmezaan, versgeraspt

Bereiden

  1. Snij bloemkool en paprika voor de pickles in kleine stukken en stoof aan met zilveruitjes. Bestrooi met bloem en laat die even meebakken. Voeg dan suiker, kurkuma, mosterd en curry toe. Blus met de bouillon en azijn. Laat even inkoken tot een mooie dikte. Haal de pan van het vuur en voeg er de stukjes augurk aan toe. Bewaar in weckpotten.
  2. Besprenkel de bloemkool met grof zeezout en geklaarde boter. Wikkel in aluminiumfolie en pof 14 minuten op de barbecue. Snij de helft van de bloemkool in roosjes en houd de rest apart voor een slaatje of een andere bereiding.
  3. Kruid het vlees met peper en zout en gril op de barbecue tot ze mooi rosé zijn.
  4. Dresseer op een houten plank en werk de bloemkool af met geraspte parmezaan.

Tip

De pickles maak je best een week van tevoren.