Varkensworstjes met hummus, bulgur en olijf

BENODIGDHEDEN:

Voor 2 personen:

  • Voor de bulgur
    • 40 g bulgur
    • 1 kl fijngesneden bieslook
    • 5 zwarte olijven
    • 1 kl sushiazijn
    • 1 kl geroosterde zonnebloempitten
    • Snuifje ras el hanout
    • Snuifje komijn
    • Sap van ½ limoen
    • Peper en zout
    • Olijfolie
  • Voor de hummus
    • 280 g kikkererwten
    • 4 el kippenbouillon
    • 1 el olijfolie
    • 1 el tahini
    • 1 teentje look
    • Sap van 1 limoen
  • Voor de crème van olijven
    • 4 el mayonaise
    • 1 el zwarte olijven
    • Sap van ½ limoen
    • 1 el chardonnay-azijn
    • 1 el sushiazijn
    • 1 el mosterd
  • Voor de afwerking
    • Enkele blaadjes munt en dragon
    • 2 el granaatappelpitten
    • 2 el pijnboompitten

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Kook de bulgur gaar en laat afkoelen onder koud stromend water. Giet af en meng er de overige ingrediënten onder.
  2. Mix in de blender alle ingrediënten voor de hummus tot een gladde massa.
  3. Mix alle ingrediënten voor de crème tot een gladde massa in de blender.
  4. Gril de worstjes op de barbecue en snij ze schuin in gelijke stukken.
  5. Smeer de hummus op de rand van de twee diepe borden. Verdeel de bulgur en leg er de worstjes op. Werk af met dragon, munt, granaatappel- en pijnboompitten.

WEETJE VAN DE REDACTIE:

Een varkengerecht met Arabische en Turkse invloeden: moet kunnen!

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!