Varkensworstjes met hummus, bulgur en olijf

Varkensworstjes met hummus, bulgur en olijf

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 2

Voor de bulgur
40 g bulgur
1 kl fijngesneden bieslook
5 zwarte olijven
1 kl sushiazijn
1 kl geroosterde zonnebloempitten
Snuifje ras el hanout
Snuifje komijn
Sap van ½ limoen
Peper en zout
Olijfolie

Voor de hummus
280 g kikkererwten
4 el kippenbouillon
1 el olijfolie
1 el tahini
1 teentje look
Sap van 1 limoen
Voor de crème van olijven
4 el mayonaise
1 el zwarte olijven
Sap van ½ limoen
1 el chardonnay-azijn
1 el sushiazijn
1 el mosterd

Voor de afwerking
Enkele blaadjes munt en dragon
2 el granaatappelpitten
2 el pijnboompitten

Bereiden

  1. Kook de bulgur gaar en laat afkoelen onder koud stromend water. Giet af en meng er de overige ingrediënten onder.
  2. Mix in de blender alle ingrediënten voor de hummus tot een gladde massa.
  3. Mix alle ingrediënten voor de crème tot een gladde massa in de blender.
  4. Gril de worstjes op de barbecue en snij ze schuin in gelijke stukken.
  5. Smeer de hummus op de rand van de twee diepe borden. Verdeel de bulgur en leg er de worstjes op. Werk af met dragon, munt, granaatappel- en pijnboompitten.

Tip

Een varkengerecht met Arabische en Turkse invloeden: moet kunnen!