Vegan cheesecake frambozentaartjes

Vegan cheesecake frambozentaartjes
6 juni 2019 Esther Boesten

Uit IJs & co van Aniek Keijsers 

Eigenlijk is het maar vreemd dat deze vulling cheesecake wordt genoemd; er komt geen kaas aan te pas. Deze taartjes zijn, ook voor niet-veganisten, ontzettend lekker en zien er superleuk uit. Je kunt de frambozen ook vervangen door ander fruit. Gebruik een siliconen bakvorm met cilinders of een cupcake-pan. Bekleed deze laatste met stukjes plasticfolie, zodat je de taartjes er makkelijk uit kunt halen. Bij een siliconenvorm is dit niet nodig. 

 


Ingrediënten 

Voor de bodem 
2 el kokosolie
25 g pure chocolade (70%)
10 dadels, ontpit
150 g blanke amandelen
½ tl zout
2 el ahornsiroop 

Voor de vulling
125 g cashewnoten
35g cacaoboter
2 el kokosolie
200 ml volvette kokosmelk
100 ml ahornsiroop
½ tl vanille-extract
50 g + 50 g frambozen

Benodigdheden 

Siliconen bakvorm met 8 cilinders of 8 cupcakevormpjes 

Stort de cashewnoten in een kom en giet er net zo veel water bij tot ze helemaal onder water staan. Laat 4 tot 6 uur weken.  

Smelt voor de bodem de kokosolie met de pure chocolade in een pannetje. Stort de dadels, amandelen, het zout en de ahornsiroop in een foodprocessor. Giet de chocolade-olie erbij en pulse tot een geheel. Verdeel over de vormpjes, druk goed aan met een lepel en zet in de diepvries.  

Smelt voor de vulling de cacaoboter met de kokosolie. Giet de cashewnoten af en voeg samen met de gesmolten cacao-olie, kokosmelk, ahornsiroop en het vanille-extract toe aan een blender. Mix tot een egaal mengsel. Verdeel een laagje van ongeveer 0,5 cm over de vormpjes en zet 10 minuten terug in de vriezer. 

Voeg 50 gram frambozen toe aan het resterende beslag in de blender en mix kort. Verdeel opnieuw een laagje van ongeveer 0,5 cm over de vormpjes en zet opnieuw 10 minuten in de vriezer. 

Voeg nog eens 50 gram frambozen toe en herhaal de vorige stap. Zet minimaal 2 uur in de vriezer voor het serveren.  

Smakelijk eten!

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*