Verrassende Noord-Limburgse delicatesse: 'Witte chocolade past het best bij geitenkaas'

Drie Noord-Limburgse handelaars besloten hun specialiteiten te combineren in de vorm van een unieke dessertpraline. Chocolaterie Wele's, kaasmakerij Catharinadal en eierboerderij Tusschenhof gaan voor een verrassende mix van chocolade met geitenkaas en advocaat. "De praline is zeker niet alleen lekker bij een koffietje."

Een hartige samenwerking

Hilde Verbeek van eierboerderij Tusschenhof uit Pelt en Peter Boonen van Kaasmakerij Catharinadal in Achel kwamen op het idee om advocaat en geitenkaas te combineren tot één geheel. Daarna kwamen ze al snel terecht bij Emmanuele Bussels van Wele's chocolade voor de finishing touch. Een niet alledaagse smaakcombinatie die kan verrassen onder de kerstboom dit jaar. "We werken sowieso al nauw samen", vertelt Emmanuele. "Ik werk met advocaat van Hilde, en van de melk van Peter maak ik ijs in de zomer. De mengeling van geitenkaas en advocaat had natuurlijk nog een omhulsel nodig om alles stevig bij elkaar te doen blijven. De kaas los serveren was vanzelfsprekend geen optie. Eerst probeerden ze nog om de advocaat over de geitenkaas te gieten, maar dat was minder evident dan gehoopt. Daarom ben ik wat beginnen experimenteren en zo kwamen we uiteindelijk op de dessertpraline in een jasje van witte chocolade."

Zachte smaakovergang 

De drie verschillende smaken lopen zachtjes in elkaar over. "Eerst proef je eigenlijk de intense chocoladesmaak. Daarna komt de geitenkaas er zachtjes door en als afsluiter krijg je de zoete nasmaak van de advocaat. De feestdagen zijn het moment bij uitstek waarop mensen graag nieuwe dingen proeven. Zeker nu met corona heeft iedereen veel nood aan nieuwe indrukken. De pralines zijn iets speciaals om in huis te halen en gezellig te degusteren of gewoon leuk als klein cadeautje." Hoewel het de naam 'dessertpraline' draagt, kan deze door de speciale smaken geserveerd worden op elk moment van de dag. "Je kan de praline evengoed geven als starter bij een maaltijd, of als hapje tussendoor. Het is zeker niet zo dat deze alleen lekker smaakt bij een koffietje. We hebben de praline bijvoorbeeld al geproefd met het wit bier van La Chouffe erbij en dat smaakte naar meer. Het hartige en het zoete zorgen voor een interessante, aangename verrassing." Je kan de dessertpralines met geitenkaas en advocaat zelf uittesten of cadeau geven door ze hier via de webshop van Wele's chocolade te bestellen. Smakelijk!

Chocolade Recept Geitenkaas Praline Dessertpraline Noord-limburg Wele's chocolade Kaasmakerij catharinadal Tusschenhof Advocaat

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer