Verrassende tweede Belg in de The Best Chef Awards

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Dinsdagavond, 24 september, vond in Barcelona de derde editie van The Best Chef Awards plaats. Twee Belgen knokten zich naar een mooie plaats in de Top 100. De naam van één van hen, kunnen jullie allemaal in koor mee opzeggen. Proficiat, Peter Goossens, met de 47-ste plaats. Die andere landgenoot, op de 81-ste plaats, is mogelijk wél een verrassing.

The Best Chef Awards is een nog erg jonge competitie. De awards werden dit jaar nog maar voor de derde keer uitgereikt. De lijst gaat uit van The Best Chef, een platform voor digitale en sociale-mediamarketing dat in 2015 werd opgericht. Het platform heeft 1,2 miljoen volgers in Europa, Azië en Amerika.

1,2 MILJOEN STEMMERS

Die 1,2 miljoen volgers worden mee betrokken in het stemproces. De stemprocedure is nogal speciaal: ieder jaar selecteren de organisatie en haar partners 100 nieuwe chefs. Die komen dan samen met de 100 uit de lijst van het jaar voordien in één pot. En daaruit wordt dan een nieuwe top 100 gekozen door de online volgers en een vakjury.

In tegenstelling tot de meeste andere lijsten, is het niet zozeer het restaurant dat bekroond wordt, maar wel de chefs zelf. Zo worden in de lijst zelfs de namen van de restaurants niet eens genoemd.

NIEUWE NUMMER 1

Tijdens de twee eerste edities ging de eerste plaats van de Barilla Top 100 Award telkens naar Joan Roca van El Celler de Can Roca. Dit jaar moet hij Björn Frantzén van restaurant Frantzén in Stockholm. David Muñoz van DiverXO en StreetXO sluit de top3 af.

Ook in deze organisatie zijn er tal van nevenklassementen, met awards voor de beste rising star, patissier, food artist en noem maar op.

TWEE BELGEN

[/spb_text_block] [spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”first”] [/spb_column] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”last”] [/spb_column] [/spb_row] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

De volledige lijst kun je raadplegen door hier te klikken. Maar als je té benieuwd bent naar wie die tweede Belg is op de 81-ste plaats: dat is Benoît Dewitte, van restaurant Benoît en Bernard Dewitte in Kruisem.

Verrassend? Misschien toch niet, want vorig jaar stond Benoît ook mooi in de Top100.

Helaas hebben we in de lijst ook afscheid moeten nemen van twee landgenoten: Gert De Mangeleer en Sang Hoon Degeimbre zijn uit de lijst verdwenen. Daar staat tegenover dat we met Nick Bril op de 39-ste plaats toch nog een reserve-Belg in de lijst hebben.

[/spb_text_block]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!