Vijf eetbare paascadeautjes die je zelf kan maken!

Cadeautjes geven en krijgen is altijd leuk, maar wil je dit jaar met Pasen eens iets anders geven dan chocolade-eitjes? Schenk eens een eetbaar cadeautje! Lekker, origineel en persoonlijk. Wij sommen er vijf voor jou op. 

1. Granola is always a good idea

Zo ongeveer iedereen houdt van een crunchy granola bij je ontbijt, maar niet iedereen heeft de tijd om deze zelf te maken. En zeg nu zelf, homemade granola smaakt altijd beter. Geef het daarom eens als cadeau en je zal zien dat het met veel enthousiasme wordt onthaald. Lekker alledaags en voedzaam of een tikkeltje feestelijke decadentie, kies wat jouw gelukkige het meest blij maakt. Om in de paasstemming te blijven kan je er altijd speculaaskruiden of cacaopoeder aan toevoegen. Geef het af in een mooie glazen bokaal en hang er een briefje aan met de ingrediënten of een persoonlijke boodschap. Een leuk strikje errond en je cadeautje is klaar!

DIY cadeau d'hôtesse pour les gourmandsDentelle+Fleurs

2. Chocolade rockies for the win

Vind je het toch moeilijk om iets anders te geven dan chocolade? Maak dan eens deze chocolade rockies. Ook al ben je geen keukenprinses, mislukken is quasi onmogelijk met dit super simpele receptje, maar het wauw-effect is er sowieso! Dit receptje van Karola’s Kitchen is niet alleen luchtig en gemakkelijk, het heeft ook nog eens een subtiele feestelijke toets met chili en zeezout.

Ingrediënten voor een grote bokaal:

100 g pure chocolade (85% cacao)
15 g geschaafde amandelen
15 g kokosschilfers
20 g gepofte (bruine) rijst
20 g rozijnen
een snuifje gedroogde chili
een snuifje fleur de sel

Bereiding:

Smelt de chocolade au bain marie. Rooster intussen de amandel- en kokosschilfers in een droge pan tot ze een net beginnen kleuren. Schud de noten regelmatig op, zodat ze niet aanbranden!
Hak de rozijnen heel fijn.

Meng de rijst, amandelen, kokos en gehakte rozijnen in een kom en het mengsel vervolgens door de gesmolten chocolade. Verspreid de massa over een met bakpapier beklede schaal en zet 15 minuten in de koelkast (of tot de chocolade terug hard en koud is).
Breek de grote plaatkoek in grote, onregelmatige stukken. In een bokaaltje blijven de chocolade rockies enkele weken goed.

Karola's Kitchen - Eetbare cadeautjes - Chocolade rockies

3. Paaskoekjes op z’n best

Geen paasbrunch zonder paaseitjes en krokante zandkoekjes. Combineer deze twee eens en je krijgt een heerlijk koekje dat helemaal in paasstemming is. Maak je beslag van de zandkoekjes en rol ze in bolletjes. Zet ze 12 minuutjes in de oven en druk er vervolgens meteen een klein paaseitje in. Laat de paaskoekjes helemaal afkoelen en je hebt een verrukkelijk koekje voor bij de thee. Verpak ze in een mooie blikken doos met een leuke paasquote bij en je hebt het ideale cadeautje om af te geven.

4. Oh oh, Limoncello

Met dit digestiefje als cadeau zit je altijd goed. Deze Italiaanse citroenlikeur is makkelijker te maken dan je denkt! Doe hem cadeau in een mooie fles en je zal alvast hartelijk worden ontvangen.

Ingrediënten:

4 citroenen                                                                                                                            600 ml water                                                                                                                          500 ml alcohol (90°)                                                                                                            400 g griessuiker

Bereiding:

Spoel de citroenen en schil ze met een dunschiller. Doe de schillen in een kom en giet er 500 ml alcohol (90°) bij. Dek de kom af met vershoudfolie en laat de schillen een week rusten op een donkere plaats.

Breng nadien het water met de griessuiker aan de kook. Giet de alcohol met de citroenschillen erbij en laat nog even koken. Laat een uur afkoelen, zeef en giet in flessen.

Limoncello om cadeau te geven - Libelle | Limoncello, Libellen, Likeur

5. Abrikozenjam

Een potje confituur is altijd lekker, of het nu een lepeltje s’ochtends bij de yoghurt is of een dikke laag op een toast, iedereen houdt ervan. Maak daarom eens een potje abrikozenjam als cadeau. Origineel, voedzaam en het zal zeker in de smaak vallen!

Ingrediënten:

1000 g abrikozen                                                                                                                    5 ml water                                                                                                                              500 g Dr. Oetker Gelfix geleisuiker

Bereiding:

Was de abrikozen, ontpit ze en snijd ze in kleine stukjes. Maal de helft van de vruchten in de mixer fijn. Vermeng met het water en de geleisuiker en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra de massa goed kookt, laat ze dan 1 minuut borrelend doorkoken en schuim af indien nodig. Giet daarna onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit af.

abrikozenconfituur

 

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!