Vijf vragen aan chef-patissier Gill Walschap

Bekend als chef-patissier bij restaurant Nuance zette Gill Walschap recent de stap naar zelfstandigheid met ‘ZOET by Gill’ waarmee ze zal focussen op glutenvrije patisserie. ‘Op bestelling zal ik patisserie verkopen die volledig glutenvrij is maar qua kwaliteit evenwaardig aan 'normale' zoetigheden.’

Wat is je comfort food?

‘Pizza smaakt me altijd. Vers, van de pizzeria of uit de diepvries, voor elk moment is er wel een gepaste oplossing.’

Wie is je inspiratie?

‘Ik kan niet één persoon aanduiden. Vele chefs en patissiers zijn een bron van inspiratie. Op vlak van smaakcombinaties bijvoorbeeld kijk ik erg op naar mijn huidige chef, Thierry Theys.’

Wat beschouw je als je voorlopig hoogtepunt?

‘Ik wil van kinds af aan al zelfstandig worden. Enkele weken geleden heb ik de stap gezet. Het moment dat ik mijn ondernemingsnummer kreeg was toch wel een persoonlijk hoogtepunt. Ik ben volop 'ZOET by Gill Walschap' aan het opstarten in bijberoep, op bestelling zal ik patisserie verkopen die volledig glutenvrij is maar qua kwaliteit evenwaardig aan 'normale' zoetigheden.’

Welke koffiekoek neem je zelf bij de bakker?

‘Zonder twijfel een chocoladebroodje.’

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?

‘De geur van versgebakken pannenkoeken, daar kom ik voor uit bed.’

Restaurant Nuance
Kiliaanstraat 6-8,
2570 Duffel - België
https://resto-nuance.be/

LEES OOK: 'Mensen met voedselintoleranties hebben evenveel recht om te genieten van een dessert'

Patisserie Comfort food Inspiratie Patissier Vijf vragen Hoogtepunt Zelfstandig

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties