Vis & Dis

De jonge Maarten Dereymaeker en Tamara Flies startten in 2018 een opmerkelijk horecaconcept in Keerbergen bij Leuven: een viswinkel met daaraan een restaurant gekoppeld. Dereymaeker is in de eerste plaats een chef, maar was in een vorig leven ook aan de slag in een visgroothandel, waar hij het product door en door leerde kennen. De symbiose tussen winkel en restaurant werkt: in de winkel geniet je van de geuren die je vanuit de keuken tegemoet waaien. Wie vandaag in het restaurant komt eten, zal morgen sneller geneigd zijn om naar de winkel terug te keren voor verse vis om die dan zélf thuis klaar te maken. En omgekeerd. Bovendien is het perfect mogelijk om als gast van het restaurant een vis uit de koeltoog van de winkel te kiezen die dan door de chef à la minute bereid wordt, zelfs al staat die niet op de kaart. Met een assortiment in de winkel van dagelijks een twintigtal vissoorten en een even indrukwekkend assortiment schaal- en schelpdieren, beschikbaarheid volgens seizoen en aanbod, is het immers logisch dat niet álles permanent op de kaart van het restaurant kan staan. En uiteraard zijn er, buiten het assortiment verse vis in de winkel, ook gerechten bereid door de chef te koop in de winkel. In Maarten en Tamara hechten veel belang aan duurzaamheid: alle vis is afkomstig van de duurzame visvangst en bovendien hebben ze alle plastiek uit hun winkel verbannen. Alle verpakkingsmateriaal is vervaardigd van afbreekbaar biomateriaal. En dat onder het motto: ‘Geef ons maar vissoep in plaats van plastieksoep’.

VIS & DIS
Hansbrug 2
3140 Keerbergen
Tel. 016 84 76 88
www.visendis.be

Winkel

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties