Vis & Dis

Vis & Dis
16 april 2019 Antoine
Door Clubleden, Restaurants

VIS & DIS
Hansbrug 2
3140 Keerbergen
Tel. 016 84 76 88
www.visendis.be

Chef Maarten Dereymaeker, afgestudeerd aan Hotelschool Spermalie, wéét waarover hij het heeft als hij over vis praat. Niet alleen leerde hij het product al door en door kennen toen hij aan de slag was in De Nete en Zio, hij werkte daarna ook nog een tijdje voor een visgroothandel. Sinds een jaar runt hij samen met zijn vrouw Tamara Flies een viswinkel en een restaurant. Of andersom, zo u wil. Punt is dat de combinatie wérkt. De chef werkt graag met onbekende vissoorten en door ze zowel in de winkel te verkopen als ze in het restaurant op de kaart te zetten, moedigt hij de klanten aan om ze óók te leren kennen. Méér zelfs: ben je als gast van het restaurant geïntrigeerd door een bepaalde vis in de koeltoog, dan bereidt de chef hem graag, ook al staat hij niet op de kaart. Maatwerk, als het ware, en dat geldt ook voor aardappel- of pastabereidingen en groenten – koud of warm – die de visbereidingen vervolledigen. Ook die kun je als gast naar eigen smaak als sidedish aan het gerecht toevoegen. In zijn bereidingen toont de chef zich veelzijdig genoeg om zowel Vlaamse visklassiekers als Oosters getinte visbereidingen op het bord te brengen. Probeer in het restaurant zeker ook eens de zeevruchtenschotel uit, die de chef onder meer in een dubbele service uitbrengt met eerst een koude en vervolgens de warme bereiding. Op stap met een tafelgenoot die niet zo van vis houdt? Geen probleem, op de kaart staan ook een paar vleesgerechten, waarvoor Maarten een beroep doet op een leverancier die hij voor honderd procent kan vertrouwen.