Vitello tonnato

Vitello tonnato

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 2

100 g filet d’anvers, fijngesneden
2 sneetjes bruin brood
Boter
Voor de tonijnmayonaise
50 g tonijn uit blik
8 eetl mayonaise
1 koffiel mosterd
3 eetl kippenbouillon
1 koffiel kappertjes
2 ansjovisfilets
Sap van 1/2 limoen
Peper
Voor de crème van avocado
4 rijpe, groene avocado’s
15 g spinazie
1 eetl Griekse yoghurt
1 eetl sushiazijn
1 eetl chardonnay-azijn
Sap van 1 limoen
Zout
Voor de afwerking
1 radijs
12 blaadjes bloedzuring of postelein

Bereiden

  1. Schroei de sneetjes kalfsfilet aan beide kanten toe in een warme pan zonder vetstof. Laat afkoelen.
  2. Verhit wat boter in een pan. Bak daarin het brood aan beide kanten tot het krokant is en laat afkoelen.
  3. Mix alle ingrediënten voor de mayonaise in de blender tot een gladde massa.
  4. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit en mix in de blender met het limoensap, de spinazie, Griekse yoghurt en beide soorten azijn. Breng op smaak met een snuifje zout.
  5. Snijd de radijs in fijne plakjes.
  6. Beleg een boterham met de tonijnmayonaise. Leg er enkele sneetjes kalfsvlees op. Lepel er wat crème van avocado op. Werk het geheel af met plakjes radijs en de kruiden.