Vitello tonnato

BENODIGDHEDEN:

Voor 2 personen:

  • 100 g filet d’anvers, fijngesneden
  • 2 sneetjes bruin brood
  • Boter
  • Voor de tonijnmayonaise
    • 50 g tonijn uit blik
    • 8 eetl mayonaise
    • 1 koffiel mosterd
    • 3 eetl kippenbouillon
    • 1 koffiel kappertjes
    • 2 ansjovisfilets
    • Sap van 1/2 limoen
    • Peper
  • Voor de crème van avocado
    • 4 rijpe, groene avocado’s
    • 15 g spinazie
    • 1 eetl Griekse yoghurt
    • 1 eetl sushiazijn
    • 1 eetl chardonnay-azijn
    • Sap van 1 limoen
    • Zout
  • Voor de afwerking
    • 1 radijs
    • 12 blaadjes bloedzuring of postelein

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Schroei de sneetjes kalfsfilet aan beide kanten toe in een warme pan zonder vetstof. Laat afkoelen.
  2. Verhit wat boter in een pan. Bak daarin het brood aan beide kanten tot het krokant is en laat afkoelen.
  3. Mix alle ingrediënten voor de mayonaise in de blender tot een gladde massa.
  4. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit en mix in de blender met het limoensap, de spinazie, Griekse yoghurt en beide soorten azijn. Breng op smaak met een snuifje zout.
  5. Snijd de radijs in fijne plakjes.
  6. Beleg een boterham met de tonijnmayonaise. Leg er enkele sneetjes kalfsvlees op. Lepel er wat crème van avocado op. Werk het geheel af met plakjes radijs en de kruiden.
Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!