Vlaamse leerlingen geplaatst voor wereldfinale Trophée Escoffier

Vlaamse leerlingen geplaatst voor wereldfinale Trophée Escoffier
21 november 2018 redactie
Door Nieuws

De culinaire wedstrijd Jeunes Talents Trophée Auguste Escoffier is gewonnen door twee leerlingen van Hotelschool Spermalie in Brugge. Zij maakten indruk met hun twee zalmbereidingen.

De culinaire wedstrijd Jong Talent Trophée Auguste Escoffier isz een wedstrijd georganiseerd door Les Disciples Escoffier Benelux, een gastronomische vereniging die tot doel heeft het gedachtegoed van de legendarische Franse chef te doen voortleven bij jongere generaties.

Het is een wedstrijd waarin jonge talenten het tegen elkaar opnemen. De jongste editie vond plaats afgelopen maandag op de Horeca Expo-beurs, met Peter Goossens als voorzitter van de jury, waarin verder ook nationaal Bocuse-voorzitter Ferdy Debecker zetelde.

Vijf teams, drie uit Vlaanderen, één uit Wallonië en één uit Nederland moesten het tegen elkaar opnemen met een koude/lauwe en een warme bereiding met zalm, telkens met drie vrij te kiezen garnituren, en dit voor 8 personen.

Uiteindelijk ging de overwinning naar een duo van Hotelschool Spermalie, Thibo BOMBERNA en commis Cédric BORGONJON. Voor hun koude bereiding hadden ze de zalm op lage temperatuur gegaard met een vinaigrette. Voor het hoofdgerecht kozen ze voor gemarineerde zalm met waterkers en mierikswortel.

Met hun overwinning sleepten ze een ticket voor de wereldfinale van de Trophée Jeunes Talents Escoffier in de wacht. Die vindt plaats in maart in Bordeaux.

(Foto’s: Frank Croes)