Voormalig restaurant van Jaro en Hanne krijgt nieuwe toekomst

Voormalig restaurant van Jaro en Hanne krijgt nieuwe toekomst
29 juni 2018 redactie
Door Nieuws

Den Druiventros heet binnenkort opnieuw ‘Den Druiventros’. Het voormalig restaurant van Jaro en Hanne, dat een half jaar heeft leeggestaan, krijgt een nieuwe bestemming, en wordt daarmee ongetwijfeld een aanwinst voor de Antwerpse wijk die sowieso al heel sterk aan het heropleven was.

Misschien eerst even het geheugen opfrissen: Jaro STEENSen Hanne VERSTREKEN wonnen de allereerste reeks van het populaire tv-programma Mijn Pop-uprestaurant met hun sticks and stones-concept. Ze startten daarop een eigen zaak met een foodtruck en begonnen daarna een restaurant in de Kerkstraat, Den Druiventros.

In februari 2017 ging het populaire koppel uit elkaar en Jaro besliste om alleen door te gaan, en veranderde daarom het restaurant van naam: Den Druiventros werd Jaro.

Enkele maanden geleden verhuisde hij z’n restaurant naar de Verschansingsstraat op ’t Zuid, in het pand waar daarvoor het visrestaurant Nemo was gevestigd. Al die tijd is het oude pand in de Kerkstraat leeg blijven staan.

En daar komt deze herfst verandering in. Het team van restaurant Brutal, de voormalige overbuur van Jaro en Hanne, zeg maar, gaat een tweede zaak openen en de naam Den Druiventros wordt daarbij in ere hersteld.

De bedoeling is om er een eetcafé van te maken, met huisbereide Vlaamse klassiekers tegen een betaalbare prijs. “Wij willen er een ongedwongen ontmoetingsplek voor de wijk van maken”, zegt Johan Peeters van Brutal. “Bewoners en passanten moeten zich hier goed kunnen voelen. Het is de bedoeling om het huiselijke karakter van het eetcafé te combineren met een kwalitatieve keuken voor een laagdrempelig avondje-uit.”

De wijk in kwestie, de Willibrorduswijk op de grens van Antwerpen Noord en Borgerhout, is de jongste jaren helemaal aan het heropleven doordat er veel jonge gezinnen zich zijn komen vestigen, die de wijk nieuw leven hebben ingeblazen.

Den Druiventros, Kerkstraat 75 – 2060 Antwerpen – www.dendruiventros.be

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*