Vrijmoed Eenvoud: Kookboek toont de mens achter de chef

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Tweesterrenchef Michael Vrijmoed heeft een nieuw kookboek uitgebracht. In Vrijmoed Eenvoud bundelt hij een aantal gerechten die geïnspireerd zijn op een fase in zijn leven. Zoals de titel belooft, zijn ze laagdrempelig zodat elke hobbykok ermee aan de slag kan. De bijhorende anekdotes zorgen voor extra piment.

“De sterkte van een chef meet je niet alleen aan de hand van sterren of punten. Een kok is maar zo goed als de basis die hij of zij beheerst. De vakkennis, de passie voor het beroep, de eerbied voor een product en het terroir waar dat product is geteeld of gekweekt. Daar gaat het over in de gastronomie van vandaag.”

[/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

DE KOK EN DE MENS

Al in de eerste paragraaf van het voorwoord laat de jonge chef in z’n ziel kijken. Hoewel er als titel boven dat voorwoord ‘Een echt kookboek’ pronkt, is het boek veel meer dan dat alleen. We leren immers niet alleen de chef kennen, maar ook de mens Michael Vrijmoed.

Zo leren we dat hij een gepassioneerd reiziger is en dat de simpele, productgedreven streetfood die hij in bijvoorbeeld Bali, op de Filippijnen en Gran Canaria heeft leren kennen, een bijna even grote invloed op hem heeft gehad als de leermeesters.

[/spb_text_block] [spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”first”] [/spb_column] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”last”] [/spb_column] [/spb_row] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

LEERMEESTERS

Wie Vrijmoed kent, weet dat de jonge chef met niets dan warm respect terugdenkt aan zijn leermeesters. In het boek reserveert hij een heel hoofdstuk aan hen, met recepten die gebaseerd zijn op wat hij bij Guy Van Cauteren en Peter Goossens heeft geleerd.

In de andere hoofdstukken neemt Vrijmoed ons mee op een reis door eigen land, met gerechten uit Zeeland, de Vlaamse Ardennen, de Kust, de Ardennen en de Westhoek, met tussendoor een ommetje langs Londen.

 

[/spb_text_block] [spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”first”] [/spb_column] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”last”] [/spb_column] [/spb_row] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

FAMILIE EN VRIENDEN

Het hoofdstuk “Familie – thuis en met de vrienden” toont dan weer het belang dat Vrijmoed hecht aan familie, convivialiteit en huislijke gezelligheid.

Alles samen goed voor een 50-tal recepten, die telkens verrassen door Michaëls touch of genius. Gerechten om te delen met familie of vrienden en die een glimlach op hun gezichten toveren. Reportage- en gerechtfoto’s zijn van Heikki Verdurme.

Uitgegeven door Lannoo, EAN 9789401457514, €29,99

[/spb_text_block]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!