Wat als…. Dominique Persoone een pizza maakt

Wat als…. Dominique Persoone een pizza maakt
24 augustus 2018 redactie
Door Nieuws

Dr Oetker haalde zich de hoon van alle – nu ja: van de meeste – pizzaliefhebbers op de hals met de lancering van hun chocoladepizza, maar als iemand als Dominique Persoone zich aan pizza waagt, dan kun je maar beter zwijgen… en proeven.

Sinds enkele dagen heeft Otomat, het Belgische concept van ‘pizza’s met een hoek af’ na Antwerpen, Gent en Leuven nu ook een Brugse vestiging. En op welke manier kon de opening van de Brugse Otomat beter in de verf gezet worden dan met een chocoladepizza? Niet alleen is Brugge de chocoladehoofdstad van ons land, bovendien heeft de nieuwe vestiging met Dominique Persoone een illustere buurman.

Persoone is er maanden mee bezig geweest, om de ideale dessertpizza voor Otomat te ontwikkelen. De “Triple Chocolate Pizza” past perfect in het typisch eigenzinnige repertoire van Otomat. Belegd met pure chocolade afkomstig van Dominque Persoone’s eigen cacaoplantage in Mexico en verrijkt met melkchocolade uit Venezuela en witte chocolade uit de Dominicaanse Republiek staat deze pizza garant voor een rijke, smaakvolle ervaring.

Met gekaramelliseerde noten en gebrande marshmallows zorgt Persoone voor extra crunch en speelse textuur. Spreekwoordelijke kers op de taart is de afwerking met zeste van limoen, een frisse smaakaanjager die eveneens geoogst wordt op dezelfde Mexicaanse plantage.

“Een pizza moet tot de laatste beet spannend zijn”, zegt Persoone over zijn creatie. “Deze ook. Vandaar dat ik drie verschillende chocoladevarianten heb gebruikt, met daarbovenop nog eens de noten en andere garnituur.”

Op termijn zal de Triple Chocolate Pizza in alle Otomatvestigingen te verkrijgen zijn, maar de primeur is dus voor Brugge, in een karaktervolle meesterwoning in het Simon Stevinplein, waar met neo-gotische glasramen de link wordt gelegd tussen de rijke geschiedenis van Die Scone en de Heavenly Pizza’s van Otomat.

Simon Stevinplein 12, 8000 Brugge. Tel. 050 66 21 21

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*