Wedstrijd 'Eerste Kok' en 'Eerste Maître d'hôtel van België' van start in Brugge

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert voor de 68ste keer de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok’ en 'Eerste Maître d'hôtel' van België 2021. Vijf chefs werden geselecteerd voor de grote finale.

Uit de talrijke inzendingen werden vijf finalisten geselecteerd: Fabian Bail uit Zwalm, Diego De Baets uit Sint-Kruis Brugge, de Brusselse chef Christophe De Meur, Stijn De Smet uit Zele en Ruben Lamiroy uit Lokeren. Zij zullen vanaf vandaag strijden om de felbegeerde titel ‘Eerste Kok van België 2020’.

Peter Goossens van het driesterrenrestaurant Hof van Cleve stelde de technische jury van de kokswedstrijd samen. Ferdy Debecker van restaurant Eyckerhof in Bornem is dit jaar ambassadeur van de wedstrijd en zit de jury voor.

De chefs moeten tijdens de finale, die plaatsvindt in de hotel- en toerismeschool Spermalie Brugge, drie verschillende gerechten klaarmaken: als hoofdgerecht Mechelse koekoek en kalfszwezeriken en als dessert een warme appelbereiding. Een jury proeft alle gerechten anoniem en geeft de chefs dan punten.

Voor de wedstrijd voor beste Maître is Laurence Rigolet-Wynants van het Brusselse restaurant Comme Chez Soi, dit jaar wedstrijdambassadrice. De vier maîtres zullen worden beoordeeld op onder andere hun voorkomen, talenkennis en organisatietalent, hun kennis inzake de etiquetteregels.

Peter goossens Eerste kok van belgië Eerste kok Eerste maïtre

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer