Wereld Tapas Dag: vier heerlijke adresjes van bij ons

Wereld Tapas Dag: vier heerlijke adresjes van bij ons
20 juni 2019 Wim Putzeys
Door Nieuws
tapas

Op de derde donderdag van juni vieren we de Día Mundial de la Tapa of de Wereld Tapa Dag. Nog maar eens het bewijs dat deze Spaanse lekkernij over heel de wereld wordt gesmaakt. Wij vonden vier Belgische adresjes waar je terecht kunt voor heerlijke tapas.  

Waar komen tapas vandaan?
Het woord ‘tapa’ betekent letterlijk dekseltje. Het hapje werd oorspronkelijk dan ook gebruikt om op je wijnglas te leggen, om ervoor te zorgen dat er geen beestjes of vuil in terecht kwamen. In Spanje kom je ze in zowat elke bar tegen. Je loopt er gewoon binnen en ze liggen klaar in de toog om uit te kiezen. Ook bij ons vind je echter heel wat restaurants en bars die tapas op het menu hebben. Wij zochten er vier voor je uit. 

Vier Belgische adresjes 

Bistro Puur 
Dominique Goos en Lauren Conrardy leerden elkaar kennen in Spanje. Ze werden er verliefd op de Spaanse keuken en brachten die mee naar ons land. Ze begonnen Bistro Puur een zuiders getinte bistro met ‘wapas’ (tapas met een culinaire twist) en ‘piccapics (fingerfood).  Je kan er de gerechten van de kaart naar hartenlust combineren. 

BISTRO BAR PUUR 
Heizijde 99 
2300 Turnhout 
Tel. 014 74 65 54 
www.heizijde99.be 

Kaai-man
Bij restaurant Kaai-man in Hasselt staan in plaats van voorgerechten een ruim aanbod aan heerlijke tapas op het menu. Tafelen doe je er aan het water. Zoals de naam al suggereert kan je hier terecht voor krachtige en pure smaken. 

KAAI-MAN 
Scheepvaartkaai 16 
3500 Hasselt 
Tel. 011 21 30 41
www.kaai-man.be 

Partaasch
In Genk vind je Partaasch in Thor Park, tussen twee mijnschachten. In het voormalig hoofdgebouw van de mijn van Waterschei combineert Partaasch een restaurant met een hippe gastrobar, waar het heerlijk aperitieven is. Met een naam als Partaasch kan het niet anders dan dat “Partagerc’est aimer” er het motto is. En wie delen zegt, zegt tapas. Voor gastronomische tapas ben je hier dan ook aan het juiste adres. 

PARTAASCH 
André Dumontlaan 67 
3600 Genk 
Tel. 089 69 95 90 
www.partaasch.be 

Zappaz
Zappa is het gastrotaparestaurant van chef Seppe Dezeure. Tijdens een stage in Spanje (bij Aspicius in Valencia) ontstond het idee voor zijn eigen concept: gastronomische tapas met een eigen invulling.  En dat is exact wat je op je bord krijgt: pure gastronomie, vijf tot zeven gangen met gastrotapas. Elke gang krijg je meerdere hapjes, zodat je aan het eind van de avond toch een vijftiental gerechtjes geproefd hebt. Zappaz vond onderdak in een Leuvense wijk die volop herleeft – de Vaart. 

Zappaz 
Balk van Beel, Schipvaartstraat 22,  
3000 Leuven  
Tel. 0471 96 41 92  
www.zappaz.be 

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*