Wijn, lekker eten en muziek op gloednieuw festival in mooiste dorp van Frankrijk

Wijn, lekker eten en muziek op gloednieuw festival in mooiste dorp van Frankrijk
25 juli 2018 redactie
Door Nieuws

Terwijl Boom – en met uitbreiding België en misschien zelfs de hele wereld – zich klaarmaakt voor het tweede weekend van Tomorrowland, wordt in het zuiden van Frankrijk alles in gereedheid gebracht voor een ander dansfestival. Ook in La Machine Du Vin wordt een mix van muziek en lekker eten geserveerd, met daar bovenop nog eens wijn. Véél wijn!

Wine Machine is nog maar aan z’n derde editie toe, en voor het eerst strijkt dit feel good festival neer in Europa. De twee eerste edities vonden plaats in Australië en brachten elk bijna 100.000 festivalgangers op de been.

Decor voor dit festival, dat voor de gelegenheid werd herdoopt tot La Machine du Vin, is het schilderachtige Middeleeuwse dorpje Camon, ten zuiden van Toulouse, in het departement Midi-Pyrénées, vaak het mooiste dorp van Frankrijk genoemd. Alles speelt zich af met de Abbaye Chateau de Camon en de omliggende wijngaarden op de achtergrond.

Net als bij Tomorrowland worden de festivalgangers hier ook culinair verwend met lekker eten in het gourmet dorp, in plaats van de typische treurige festivaltroep. Maar het is toch vooral de wijnliefhebbers die, de muziek niet meegerekend, ruim aan hun trekken zullen komen, onder andere in een evenement waarin je mee druiven kunt gaan persen.

Het festival vindt immers plaats van 31 augustus tot en met 2 september, en dat is zowat het begin van het oogstseizoen.

En de muziek, vraag je? Verwacht ook hier vooral dj-acts en live dance-muziek van over de hele wereld – Europa, Amerika en Australië. België is ook vertegenwoordigd met 2manydjs en The Magician.

www.machineduvin.com

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*