Worteltaart met gemberijs

HyperFocal: 0

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • Voor de taart
    • 6 eieren
    • 300 g suiker
    • 500 g mascarpone
    • 50 g cacaopoeder
    • 70 g chocolade, gehakt
    • 1 vel bladerdeeg
    • 4 wortelen
    • 30 b boter
    • Snuifje zeezout
  • Voor de afwerking
    • Gemberijs
    • Zeste van limoen
    • Zeste van sinaasappel
    • Geraspte wortel

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Stoom de wortelen in 7 minuten gaar. Mix in de blender met boter en een snuifje zeezout.
  2. Klop de eieren luchtig met de suiker. Spatel de mascarpone onder de wortelpuree en meng met het eimengsel.
  3. Schik boterpapier in een taartvorm, bedek met bladerdeeg en prik er met een vork gaatjes in. Bestrooi de bodem met cacaopoeder. Stort hier het wortelmengsel over en bak 5 minuten in een oven op 170°. Verdeel de stukjes chocolade over de taart en bak nog 25-30 minuten verder.
  4. Serveer de taart met een bolletje ijs, bij voorkeur gemberijs. Werk af met zeste van sinaasappel, limoen en geraspte wortel.
Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!