Worteltaart met gemberijs

Worteltaart met gemberijs

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

Voor de taart
6 eieren
300 g suiker
500 g mascarpone
50 g cacaopoeder
70 g chocolade, gehakt
1 vel bladerdeeg
4 wortelen
30 b boter
Snuifje zeezout

Voor de afwerking
Gemberijs
Zeste van limoen
Zeste van sinaasappel
Geraspte wortel

Bereiden

  1. Stoom de wortelen in 7 minuten gaar. Mix in de blender met boter en een snuifje zeezout.
  2. Klop de eieren luchtig met de suiker. Spatel de mascarpone onder de wortelpuree en meng met het eimengsel.
  3. Schik boterpapier in een taartvorm, bedek met bladerdeeg en prik er met een vork gaatjes in. Bestrooi de bodem met cacaopoeder. Stort hier het wortelmengsel over en bak 5 minuten in een oven op 170°. Verdeel de stukjes chocolade over de taart en bak nog 25-30 minuten verder.
  4. Serveer de taart met een bolletje ijs, bij voorkeur gemberijs. Werk af met zeste van sinaasappel, limoen en geraspte wortel.