Xandrion: "We zijn een verlengstuk voor de Belgische horeca ondernemers"

Een zaak draaiend houden is een hele klus op zich. Hoewel dat voeding altijd op de voorgrond staat, is het veel meer dan dat. Hoe zorg je ervoor dat je kwaliteit zo hoog mogelijk blijft terwijl je kosten omlaag gaan? Daar biedt Xandrion BE een oplossing voor. 

Compass Group, de bekende voeding- en cateringexpert lanceert dit jaar Xandrion BE in ons land. Hoewel ze omschreven kunnen worden als een inkoopcentrale, zijn ze veel meer dan dat. Xandrion kan gezien worden als een verlengstuk voor Belgische horecaondernemers. Ze staan hun klant in elk mogelijk opzicht bij zodat die kunnen doen wat zij het liefste doen: voeding voorbereiden en ondernemen.

Naast hun expertise op vlak van voeding en drank, zorgt Xandrion dat een zaak draait zonder al te veel afleiding: zo zoeken ze bijvoorbeeld een oplossing voor de nieuwste allergenenwetgeving of bekijken ze of hun klant te veel betaalt voor gas en elektriciteit. De klant krijgt een volledig plan op maat met focus op transparantie en kostenbesparing. Dat allemaal met oog voor inkoopkracht en duurzaamheid. Maar hoe begin je aan zo een uitgebreid proces? Wij vroegen het aan Erik Veyt van Xandrion Belgium.

Wanneer is Xandrion België opgericht?

Begin dit jaar. In andere landen bestaan er gelijkaardige platformen met veel succes. Wij willen dit in België ook kunnen bereiken.

Elke klant heeft andere wensen en noden, hoe begin je hieraan?

We stappen naar een potentiële klant met de vraag een analyse te kunnen doen van drie belangrijke kostenpatronen in zijn of haar onderneming. Op basis daarvan tonen we aan welke meerwaarde ons platform kan bieden.

Wat verstaan jullie onder meerwaarde?

Uiteraard op vlak van kostprijs, maar ook over de inhoud van een overeenkomst en last but not least de prijs/kwaliteit verhoudingen. Advies geven op de bestaande overeenkomsten, het afvalbeheer van de klant, hun ongediertebestrijding: wat betalen ze ervoor, is dat wel juist? We bieden een heel brede waaier van producten en diensten. Een uitgedacht plan op basis van wat het bedrijf nodig heeft.

Is dit een nieuw concept in België?

We zijn eind augustus opgestart en zijn momenteel al in gesprek met verschillende horecazaken. We spreken hier niet alleen over inkoop, wij zijn een zorg platform voor de brede horeca. We staan onze klanten bij met een 70 tal van specialisten, elk in hun vakdomein.

Over welke specialisten hebben jullie het juist?

Groothandel food en non food, een aantal koffiespecialisten met artisanale Belgische producten, maar ook een geweldige verzekeringsmakelaar, de beste sanitaire oplossingen en gekende interimkantoren. Achterliggend hebben we naast afspraken met groothandel ook afspraken met merkproducenten zelf. We staan eveneens in contact met Horecafocus, een sociaal secretariaat voor horeca. Denk maar aan het papierwerk dat een ondernemer vandaag moet invullen, daar hebben we eenvoudige oplossingen voor en gelijktijdig advies. Het is een breed netwerk met de beste specialisten. Voor minder gaan we niet.

Heb je nog vragen? Op 21 november staat Xandrion BE met alle antwoorden op de horecabeurs Hall 3 in Gent.

 

 

Horeca Xandrion

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer