Zappaz

Zappaz
december 28, 2018 Ambiance
In Clubleden, Restaurants, Vlaams-Brabant

Chef Seppe Dezeure had al een mooi parcours gelopen voor hij in mei 2015 dit gastro-tapasrestaurant opstartte. Hij was aan de slag in Luzine en Arenberg en daarvoor had hij stage gelopen bij Trente en the Jane, maar ook Aspicius in Valencia. Het is tijdens zijn Spaans avontuur dat z’n idee voor zijn eigen concept tot stand kwam: gastronomische tapas, maar dan wel met een eigen invulling. Zappaz vond onderdak in een Leuvense wijk die volop herleeft – de Vaart – met tal van projecten. Meer bepaald in de Balk van Beel, een opvallend gebouw ontworpen door de Vlaamse architect Stephane Beel, waar meerdere ondernemingen zich gevestigd hebben. Het interieur is gezellig-speels en trendy, met leuke vondsten (die borden aan de muur!) en een half-open keuken: het zaalpersoneel onder leiding van maitre Bruno Deturcq zet in op gemoedelijkheid, maar wat je op je bord krijgt, is pure gastronomie, te beginnen met enkele fingerfoodhapjes bij het aperitief (check die cocktails) om dan in vijf tot zeven gangen gastrotapas geserveerd te krijgen, met telkens meerdere hapjes per gang, zodat je aan het eind van de avond toch een vijftiental gerechtjes geproefd hebt – in individuele porties of geserveerd als sharing hapjes. De stijl van die gerechten zijn niet in één hokje te plaatsen, maar hij kiest graag voor intrigerende combinaties waar altijd wel een frisse zuurtoets in aanwezig is, altijd mooi in balans. De kaart verandert elke acht weken. Met zijn dertig jaar ervaring weet sommelier Stef Weets bij de gerechten de juiste wijnen uit te kiezen – met een twintigtal wijnreferenties per glas beschikbaar is zijn advies meer dan welkom.

Balk van Beel, Schipvaartstraat 22, 3000 Leuven – Tel. 0471 96 41 92 – www.zappaz.be