Ze zijn er weer, de Hagelandse appelen en peren: “Uitzonderlijk zoet, maar…”

Ze zijn er weer, de Hagelandse appelen en peren: “Uitzonderlijk zoet, maar…”
23 augustus 2018 redactie
Door Nieuws

Heel wat vroeger dan andere jaren, maar daar zit uiteraard de geweldige en uitzonderlijke zomer voor heel wat tussen. Zowel de appels als de peren zijn uitzonderlijk zoet, al merken vroege plukkers toch ook een minpuntje.

Wie door het zuiden van het Hageland rijdt, de voorbode van de grote fruitstreek Haspengouw, merkt al heel wat plukkers op. Maar is het fruit misschien wat te snel rijp? Wie kan dat beter vertellen dan Gert en Mario VANHELLEMONT van het gelijknamig fruitpluk- en sorteerbedrijf in Meensel-Kiezegem?

“We zijn inderdaad al volop aan de pluk begonnen. Dus twee weken vroeger dan vorig jaar, wat eigenlijk ook een jaar was dat we minstens een week vroeger aan de pluk zaten. Voor beide fruitsoorten is het goede nieuws dat ze extra zoet en smakelijk zijn.”

Wat de peren betreft is er wel een minpuntje. “Inderdaad, ze zijn wat kleiner dan anders. Maar culinair gezien zijn ze super dit jaar en misschien wel extra leuk op culinaire borden.”

De peren worden allemaal tegelijk geplukt, dat blijkt beter voor de bewaring. De appelen daarentegen worden kieskeurig en per soort geplukt aan de hand van de kleur, de blozende appel.

Eerstdaags in de winkel en op uw bord in menig restaurants en tavernes, de Hagelandse appel en peer. En wie gisteren het filmpje over de Poire Belle Hélène op onze Facebookpagina heeft gezien, begint nu alvast te likkebaarden.
(Tekst: Dirk Van De Gaer)

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*