Zeekat, tomaat, platte kaas en lavas

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 2 stuks zeekat
  • 12 kerstomaten
  • 300 g platte kaas
  • 2 bosjes lavasblad
  • 2 dl olijfolie
  • ½ bleekselder
  • 1 citroen
  • Citrusafrikaantjes
  • Peper en zout
  • Olijfolie

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Trek de kop van de romp van de vis. Haal het binnenste uit de romp en verwijder het middenrif. Snij de zeekat doormidden, ontvlies en spoel af onder koud stromend water en dep droog. Snijd de tentakels van de kop, spoel af en dep droog.
  2. Snij de zeekat in fijne reepjes en kruid met peper en zout. Bak 2 minuten in een hete pan in olie. Blus met citroensap.
  3. Was de selder en spoel af onder koud stromend water. Snij in fijne stukjes. Was de lavas en mix alles samen met de olijfolie tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout en passeer door een zeef.
  4. Breng de platte kaas op smaak met peper, zout, citroensap en een eetlepel lavasolie.
  5. Emondeer de tomaatjes en marineer in olijfolie, citroensap, peper en zout en citrusafrikaantjes.
  6. Maak een mooie ronde spiegel met de platte kaas onderaan het bord. Schik daarop de tomaatjes en de gebakken vis ertussen. Werk af met lavasolie en citrusafrikaantjes.
North sea chefs Michelin Noordzeevis Schaal- en schelpdieren Zeekat

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties