Zo maak je Lotus speculoostaart met amper 3 ingrediënten

Een lekkere Lotus speculoostaart waarvoor je niet urenlang in de keuken hoeft te staan: het klinkt te mooi om waar te zijn. Maar niets is minder waar. Britse Instagrammer Eloise Head van @FitWaffleKitchen liet zien hoe je met amper drie ingrediënten binnen no time een Lotus speculoostaart maakt waar je u tegen zegt. 

Ingrediënten

400 g speculoospasta (gesmolten) + 125 g als topping
anderhalve tl bakpoeder
2 grote eieren

Bereiding

Smelt de speculoospasta in de microgolfoven en mix de bakpoeder er doorheen.

Breek de twee eieren in de gesmolten speculoospasta en meng alles goed door elkaar. Giet het mengsel in een ijzeren cakevorm. Bak de cake in de oven op 160°C voor zo’n 30 minuten. Laat afkoelen. Smelt nu de overige 125 g speculoospasta in de microgolfoven en giet het over de afgekoelde cake als topping.

Zó simpel kan het zijn!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fitwaffle Kitchen (@fitwafflekitchen)

LEES OOK

Speculoos wordt Biscoff, maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen speculoos en speculaas?

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!