Zoete vijgen met burrata, homemade notenmengsel, basilicum en balsamicocrème

Laten we eerlijk wezen, een lekkere gezonde salade bomvol groente en fruit is toch wat je lijf laat stralen! Zeker na de feestdagen is een detox geen overbodige luxe. Vandaag bereiden we zoete vijgen met burrata, homemade notenmengsel, basilicum en balsamicocrème van foodblogger Meraki Louise.

Ingrediënten

Voor 2 personen 4 verse vijgen burrata verse basilicum, fijngesneden peper, zout balsamicocrème optioneel: geroosterde pijnboompitten Voor de dukkah 2 el komijnzaad 1 el venkelzaad 1 el anijszaad 1 el sesamzaad 100 g zonnebloem- en pompoenpitten peperkorrels grof zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe alle ingrediënten in een kom en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats in de voorverwarmde oven en rooster de mengeling ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin is. Je zal bovendien ook wel ruiken wanneer de dukkah klaar is. Roer halverwege de ingrediënten eens om. Laat kort afkoelen en doe vervolgens alle ingrediënten in een vijzel. Stamp tot een grof notenmengsel. Klaar! Snijd de verse vijgen in plakjes en schik ze op een bordje. Verdeel er vervolgens met jouw handen de burrata over. Werk af met basilicum, peper, zout, dukkah en als laatste wat balsamicocrème.

LEES OOK

Makreel met kruidenolie, eiersalade, chips van brickdeeg en kruidensalade

Salade van geschroeide venkel en mandarijn

Gezond Zoete vijgen met burrata Homemade notenmengsel Basilicum en balsamicocrème Meraki louise Detox Gezond Glutenvrij Vegetarisch Herfst Winter Hoofdgerecht Ontbijt Lunch Brunch Salade

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties