Zuurdesembrood met beenmerg en Savora-mosterd

Zuurdesembrood met beenmerg en Savora-mosterd
februari 24, 2019 Raf De Mot
In Amuses & Fingerfood

Yields4 Servings

Door Gilles Melchior uit het boek Het Brood Boek van Toon De Klerck - foto Kris Vlegels


 1 zuurdesembrood
 4 grote mergpijpen
 1 teentje knoflook
 1 sjalot, fijngesneden
 1 lente-ui, fijngesneden
 grof zout
 peper
 enkele blaadjes mosterdblad
 enkele venkelbloemetjes
VOOR DE CREME VAN SAVORA-MOSTERD
 4 eigelen
 3 el Savora-mosterd
 peper en zout
 1 scheutje wittewijnazijn
 300 g druivenpitolie

1

Snijd het brood in sneetjes en bak die in verse boter tot ze krokant zijn.

2

Breng een kom water aan de kook. Haal het vlees uit de mergpijpjes en laat een tweetal minuten koken in gezouten, kokend water. Laat het nadien afkoelen in ijswater en droog het op een theedoek.

3

Snijd het beenmerg in blokjes en stoof die samen met de knoflook en sjalot aan in wat boter. Kruid af met peper en grof zout.

4

Mix voor de crème van Savora-mosterd alle ingrediënten met een staafmixer en bind het geheel op met de druivenpitolie.

5

Schik het beenmerg op de toasts en werk af met de Savora-mosterd. Garneer de toasts met mosterdblad, lente-ui en venkelbloem.

Ingredients

 1 zuurdesembrood
 4 grote mergpijpen
 1 teentje knoflook
 1 sjalot, fijngesneden
 1 lente-ui, fijngesneden
 grof zout
 peper
 enkele blaadjes mosterdblad
 enkele venkelbloemetjes
VOOR DE CREME VAN SAVORA-MOSTERD
 4 eigelen
 3 el Savora-mosterd
 peper en zout
 1 scheutje wittewijnazijn
 300 g druivenpitolie

Directions

1

Snijd het brood in sneetjes en bak die in verse boter tot ze krokant zijn.

2

Breng een kom water aan de kook. Haal het vlees uit de mergpijpjes en laat een tweetal minuten koken in gezouten, kokend water. Laat het nadien afkoelen in ijswater en droog het op een theedoek.

3

Snijd het beenmerg in blokjes en stoof die samen met de knoflook en sjalot aan in wat boter. Kruid af met peper en grof zout.

4

Mix voor de crème van Savora-mosterd alle ingrediënten met een staafmixer en bind het geheel op met de druivenpitolie.

5

Schik het beenmerg op de toasts en werk af met de Savora-mosterd. Garneer de toasts met mosterdblad, lente-ui en venkelbloem.

Zuurdesembrood met beenmerg en Savora-mosterd
Facebook Comments

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*