Save

‘Son… I think you’ll do just fine’

“Ik was een jaar of zeventien toen ik bij Highland Park ben beginnen werken. Ik werd er opgewacht door Russell Anderson, de toenmalige master distiller. ‘Welcome… son’, zei hij. Op een of andere manier klonk het onheilspellend. Zijn grimmige, getaande gelaat en z’n...

Internationale award voor bier uit Tielt

De Belgische brouwerij De Poes behaalde een zilveren award op de 25ste editie van de Australian International Beer Awards (AIBA), een grote jaarlijkse competitie waar zowel bieren op fles als op vat beoordeeld worden. In 2017 namen 355 brouwerijen deel, goed voor 2042...

Faculty Club Leuven krijgt complete make-over

Een goeie week geleden won Luc Sels de rectorverkiezingen aan de KU Leuven en dat is niet de enige omwenteling in de studentenstad. Het restaurant de Faculty Club onderging een volledige metamorfose en gaat nu door het leven als Cum Laude. En met een nieuwe naam komen...

5 Belgische restaurants in Europese Top 100+

Opinionated About Dining (OAD), een belangrijk bron voor globale restaurantlijsten, plaatst in zijn ‘Top 100+ Europese Restaurant Lijst’ van 2017 Alain Passards visionair restaurant L’Arpège voor de tweede keer op rij op de eerste plaats. In de lijst staan ook vijf...

Ook klassieke muziek in De Schorre

In het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom, bekend als decoratief landschap van Tomorrowland, zal deze zomer ook klassieke muziek te horen zijn.En ook voor het Lekker Klassiek Festival zal men culinair verwend worden. De Schorre gaat daarvoor in zee met...

Naar de koffie-universiteit

The beautiful life of coffee Het Italiaanse merk illy neemt koffie heel erg serieus. Daarom creëerden ze, na een uitvoerige studie in hun 'Università del Caffè' een Aromakit. Wat die kit juist is of wil bereiken, lees je verder. Ontdek ook hoe je aan een exclusieve...

Op stap in Bern – Berner Oberland

Het beste van Zwitserland Pittoreske landschappen rond en tussen meer dan 800 meren, af en toe onderbroken door talloze bergtoppen. Dat is Berner Oberland. Onterecht vooral bekend als skigebied want ook op culinair vlak staat er heel wat op het programma.  ...

Japanse duurzame bluefintonijn? Dat kan

Blauwvintonijn die 100% duurzaam en ecologisch verantwoord gekweekt wordt? Het kan. Chef Yosuke Suetsugu van het Brussels restaurant Nonbe Daigaku gaf onze hoofdredacteur tekst en uitleg. Bluefin tonijn (maguro) geldt verwerkt als sushi of sashimi als...

Oh oh spaghettio!

Zo luidde de kreet waarmee conservengigant Campbell’s het publiek warm maakte voor de eerste kant-en-klare versie van het populaire pastagerecht. De waarschuwing voor bevlekte kleding, waar de reclameslogan uit 1965 naar verwijst, heeft nog niets van z’n relevantie...

CULINAIRE AMBIANCE

JOUW DAGELIJKSE DOSIS AAN CULINAIRE INSPIRATIE

CONTACTEER ONS

VOLG ONS

Save