Gevulde aubergine met gerookte zalm

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • 2 aubergines
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 12 ontpitte zwarte olijven
  • Een bosje basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  • Snijd de aubergines door in de lengte. Breng in het binnenste, het vruchtvlees dus, een paar kleine sneetjes aan. Bestrijk het vruchtvlees met olijfolie.
  • Leg een blad aluminiumfolie op een ovenplaat. Leg de aubergines met de platte kant naar beneden op de folie. Laat 40 minuten braden in de voorverwarmde voorverwarmde oven die staat afgesteld op 180°C.
  • Haal de aubergines uit de oven en laat wat afkoelen. Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de aubergines en hak in stukken.
  • Hak de ui en de knoflook fijn. Schil en ontpit de tomaten. Hak in grove stukken.
  • Laat de ui gedurende 10 minuten zachtjes aanzweten in wat olijfolie. Laat de ui niet kleuren. Voeg dan de aubergine, de knoflook en de tomaat toe. Laat 20 minuten zachtjes koken zonder deksel tot het vocht van de groenten verdampt is. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
  • Snijd de zwarte olijven in stukjes en voeg toe aan het vruchtvlees van de aubergine. Voeg er dan een eetlepel fijngehakte basilicum en een scheutje zeer goede olijfolie aan toe. Vul de lege aubergines met dit mengsel. Zet een uurtje weg in de koelkast.
  • Versnijd de gerookte zalm in grove stukken. Hak wat basilicum grof. Leg de zalm op de aubergines. Bestrooi met basilicum. Serveer.

Dirk De Prins

CULINAIRE AMBIANCE

JOUW DAGELIJKSE DOSIS AAN CULINAIRE INSPIRATIE

CONTACTEER ONS

VOLG ONS

Save