Krokant kalkoenvel, gelakte kwartelboutjes en pindadipsaus

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Het vel van 2 kalkoenbouten
  • 4 kwartelboutjes

Voor de laksaus

  • 2 eetl Luikse siroop
  • 1 eetl ketchup
  • 2 eetl sojasaus
  • Ingekookte bruine fond

 

Voor de pindadipsaus

  • 150 g ongezouten geroosterde pindanoten
  • 1 scheutje arachideolie
  • 1 stuk verse gember van 3 op 3 cm
  • 1 rode chilipeper, ontpit
  • 1 teentje look
  • 1 eetl bruine suiker
  • Sap van 1 limoen

Bereiding

  1. Verhit de arachideolie in een pan. Fruit daarin alle ingrediënten voor de dipsaus, behalve de pindanoten en het limoensap. Haal de pan van het vuur. Voeg de pindanoten toe en blus met het sap. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Leg het kalkoenvel tussen twee stukken bakpapier en druk aan tussen twee bakplaten.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Laat bakken tussen de bakplaten gedurende twintig minuten.
  5. Meng alle ingrediënten voor de warme laksaus.
  6. Bak de bouten krokant in wat olie. Lak ze meteen met de warme saus.