Papardelle maria

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 350 g papardelle
  • 100 g gemalen parmezaan
  • 150 g mooie gekookte ham
  • 200 g gemengde paddenstoelen (parijse, shiitakes, wilde champignons)
  • 1 klontje boter
  • 1 blik gehakte tomaten
  • 1 dl room
  • Peper en zout
  • Facultatief: een truffel

 

 

Bereiding

  • Bak de schoongemaakte paddenstoelen gedurende 3 minuten op in wat boter. Gebruik hiervoor een wok.
  • Voeg de in stukjes gesneden ham toe. Laat nog 3 minuten verder bakken.
  • Voeg de gehakte tomaten toe. Meng en laat 10 minuten sudderen op zacht vuur. Peper uitvoerig met zwarte peper uit de molen en voeg eventueel ook nog wat zout toe.
  • Giet de room bij de saus en laat nog een paar minuten verder pruttelen.
  • Kook de papardelle klaar volgens de regels van de kunst: zonder deksel op de pot in goed gezouten kokend water. Laat koken tot de papardelle beetgaar, al dente, zijn. Gebruik de kooktijd die op het pakje staat aangegeven als richtlijn.
  • Schep de papardelle bij de saus en meng grondig.
  • Verdeel de pasta over de borden. Strooi wat vers geraspte parmezaan uit over de pasta. Voeg dan eventueel wat geschaafde truffel toe en serveer.