Tomatentaartjes met buffelmozzarella

Ingrediënten

Voor 4 taartjes

  • 1 vel kant-en-klaar kruimeldeeg
  • 12 kleine trostomaatjes
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 3 eetl olijfolie
  • Gemengde peper van de molen
  • Zeezout
  • Een weinig suiker
  • 4 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • Boter en bloem

Bereiding

  1. Spoel de tomaten in koud water en snijd ze doormidden. Schik de tomaten op een met bakpapier belegde ovenplaat met de bolle kant naar onder gericht. Bestrooi de tomaten met wat zeezout en suiker en draai er wat peper van de molen over. Schik de takjes tijm en de geplette knoflookteentjes tussen de tomaten, besprenkel de tomaten met olijfolie en zet ze in een voorverwarmde oven van 100°C gedurende 30 à 40 minuten. Laat de tomaten afkoelen.
  2. Vet 4 kleine taartvormpjes in met wat boter en bestuif ze met bloem. Klop de overtollige bloem van de vormpjes.
  3. Prik het deeg in met een vork en beleg de 4 taartvormpjes met het deeg. Leg in elk vormpje een stukje bakpapier en vul ze op met bakbonen, rijst of gedroogde erwten.
  4. Bak de taartjes blind in een oven van 180°C (ongeveer 8 minuten). Verwijder de bakbonen en laat ze nog 3 à 4 minuten verder bakken. Neem de taartjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
  5. Snijd de mozzarella in schijfjes en dep ze goed droog met huishoudpapier.
  6. Schik de gekonfijte tomaatjes in de taartjes en leg telkens een schijfje mozzarella op de taartjes. Kruid met peper en zout. Zet de taartjes nog 3 à 4 minuten in de oven zodat de kaas wat kan smelten en de taartjes warm worden.
  7. Dien de taartjes op met een frisse salade.