Donuts maken met je Airfryer, zo doe je dat

Je vindt ze in alle kleuren, smaken en vormen. Roos, wit, gestreept, aardbei, banaan, rond en vierkant. Je kan het al raden, we hebben het over donuts! Met een airfryer in huis kan je deze heerlijke gebakjes zelf maken zoals jij ze graag hebt. Én ze zijn minder vettig en dus gezonder. Hoera! 

Ingrediënten

voor 12 donuts 

60 ml warm water
1 tl gist
1 tl kristalsuiker
3 el kristalsuiker
260 g bloem
1/2 tl bakpoeder
1/4 tl grof zout
1 el gesmolten margarine
1,2 dl volle melk

Glazuur 

85 g poedersuiker
1 el volle melk

Bereiding 

Meng het water, de gist en 1 theelepel kristalsuiker in een kom. Laat het mengsel 10 minuten rusten zodat de gist geactiveerd wordt. Dit zie je door de kleine gistdeeltjes die beginnen ploffen, zo niet is de gist al te oud en niet meer actief.

Meng het bakpoeder, de bloem, het zout en 3 eetlepels kristalsuiker in de kom van een keukenmachine. Laat de machine draaien met een deeghaak en voeg het gistmengsel, de melk en gesmolten margarine toe. Laat de machine daarna nog even verder mengen tot het deeg loskomt.

Dek de kom af met een droge handdoek of vershoudfolie. Laat het deeg 30 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld.

Na 30 minuten zou het deeg genoeg gerezen zijn. Dit kan je testen door met je vinger een holletje in het deeg te duwen als het holletje blijft, is het deeg klaar om uit te rollen.

Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte.

Steek de donuts uit met een ronde vorm. Maak in het midden een kleinere opening. Laat de donuts opnieuw rusten gedurende 20 minuten.

Verwarm de airfryer op 180 graden. Vet het airfryermandje in en leg de donuts er in. Zorg dat je er niet te veel inlegt en ze genoeg plaats hebben.

Laat 4 minuten bakken en herhaal. Voor de afwerking kan je kiezen voor glazuur, chocolade, kaneel, suiker, … Om het beter te laten kleven doe je er best eerst een laagje glazuur op. Hiervoor meng je de melk en poedersuiker en roeren maar tot een glad mengsel.

Laat de donuts enkele minuten afkoelen en dompel onder in het glazuur. En versieren maar!

LEES OOK

Donuts met pistachenoten en rozenblaadjes

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!