Fish ’n chips

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 4 kabeljauwfilets (of schelvis)
  • 170 g bloem (of vloeibare bloem)
  • Bloem in poedervorm
  • 1 kl sodabicarbonaat
  • 1 flesje (Brits) bier, bijvoorbeeld Stout of Guiness
  • Sap van ½ citroen
  • Peper en zout
  • Aardappelen
  • Voor de tartaarsaus
  • Mayonaise
  • Gehakte kappertjes, gehakte augurkjes, gehakte peterselie en gesneden ajuin in gelijke hoeveelheden

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Snij frieten en bak ze voor.
  2. Wentel de visfilets in de bloem (voor een goede hechting van het beslag)
  3. Maak beslag met (vloeibare) bloem, bier, sodabicarbonaat, zout en peper. Regel de dikte van het beslag met de vloeibare bloem, of met het bier indien je met niet-vloeibare bloem werkt. Voeg het citroensap toe.
  4. Wentel de vis door het beslag tot het beslag goed hecht en bak de filets één per één al naargelang de dikte 6 à 10 minuten in de friteuse aan 160°.
  5. Bak de frieten af zoals je dat anders zou doen.
  6. Maak tijdens het bakken tartaarsaus door gelijke hoeveelheden kappertjes, augurkjes, peterselie en ajuin toe te voegen aan mayonaise.
  7. Serveer op een bord of krant.

TIP VAN DE REDACTIE:

Fish ’n chips, volgens de regels van de kunst. Dus gedresseerd op een krant, liefst een pagina uit het sportkatern. Alleen voor de azijn op de frieten passen we. Er zijn nu eenmaal grenzen.

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!