Gestoomde zeeduivel, brandade, groene asperges en spinazie

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 4 stuks mini-zeeduivel
  • 1 ui
  • ¼ knolselder
  • 4 aardappelen
  • 500 g kippenfond
  • 8 groene asperges
  • 8 blaadjes spinazie
  • 1 citroen
  • ½ teentje look, fijngesneden
  • Tuinkruiden
  • Peper en zout
  • Maïsolie

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwijder de vliezen en het vel van de zeeduivel. Haal de filets van de graat, kruid met peper en zout. Stoom 4 minuten in de oven op 100°C. Werk af met citroensap.
  2. Schil de aardappelen. Snijd de aardappelen, ui en knolselder in brunoise en stoof aan in de pan. Voeg de helft van de filets van de zeeduivel toe, bevochtig met de fond en laat 20 minuten inkoken. Plet alles tot een smeuïge brandade en werk af met peper en zout.
  3. Was de asperges, snijd ze in gelijke stukken en kruid met peper en zout. Bak in wat maïsolie met een mespuntje look tot ze beetgaar zijn.
  4. Was de spinazie onder koud stromend water en dep droog. Bak kort (10 seconden) op de plancha. Kruid met peper en zout.
  5. Plaats het stukje zeeduivel onderaan het bord. Plaats er wat brandade naast. Schik er de asperges mooi op en werk af met de gebakken spinazie en tuinkruiden.
North sea chefs Vis van het jaar Zeeduivel Gezond Lactosevrij Lente Zomer Hoofdgerecht Lunch

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties