Het Eilandje in Antwerpen: een hefboom voor nieuwe culinaire vestigingen

De Engelse dichter John Donne werd met deze verzen wereldberoemd. Mensen zijn geen eilanden en kunnen niet zonder elkaar. Zo bestaat het Antwerpse wijk ’t Eilandje niet op zich en enkel en alleen bij de gratie van de hele stad. Als verloederde en oudste havenwijk kwam de dokkenbuurt met pakhuizen en typische kroegen door de opmerkelijke ruimtelijkheid eind vorige eeuw in het vizier van stadsvernieuwers. Net als in andere havensteden zoals Liverpool en Plymouth kregen voormalige dokken en omliggende panden en straten geleidelijk aan een herbestemming. De openbare ruimte werd praktisch en aantrekkelijk op mensenmaat hertekend om nieuwe bewoners en investeerders aan te trekken. 
Enkel abonnees hebben toegang tot dit artikel.
Om onbeperkt toegang te krijgen tot PLUS-artikels op culinaireambiance.com, dien je in te loggen als abonnee of je te abonneren.

Al een account of abonnement?
.

Gegevens

De door de consument meegedeelde persoonsgegevens zullen enkel gebruikt worden voor het verwerken van de bestelling, de uitvoering van de afgesloten overeenkomst. Meer informatie in ons privacybeleid.

Gratis dit artikel lezen?

Vul je e-mailadres in, je hoeft geen abonnee te zijn.

Ga verder
Binnen 1 minuut geregeld!
Antwerpen Eilandje Vis Wereldkeuken Culinair London Gastronomie Zilte Pont neuf

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer