Met dit gezonde recept eet je elke dag tiramisu

Heb jij tijdens de feestdagen ook ontelbare bordjes tiramisu naar binnen gewerkt? Been there, done that. Het Italiaanse dessertje gaat er bij ons allemaal goed in. We willen bijna geen afscheid nemen van dat zachte, romige laagjesdessert. Maar wat als we je vertellen dat dat ook helemaal niet hoeft?Met dit gezonde recept staat tiramisu niet alleen op je feestmenu, maar ook op je doordeweekse menu. 

Elke dag tiramisu? Geen paniek, voor deze versie hoef je er geen fitnessabonnement bij te nemen. Niet omdat we hier aan de slag gaan met low-fat mascarpone en suikervrije koekjes, wel omdat we er een nóg gezondere draai aan kunnen geven. Ken je de hele hype rond overnight oats nog? Dan is deze overnight tiramisu oats voor jou vast de hemel in een kommetje.

Gezond én vegan

Mascarpone, de grote boosdoener. Hoewel het verrukkelijk lekker is, is het verre van gezond. Tijd om 'm te vervangen! Schuif die mascarpone aan de kant en haal de zak havervlokken uit de kast, vanaf nu speelt haver de hoofdrol in al onze tiramisu-verhalen. Havervlokken zitten vol proteïnen, vezels en gezonde voedingsstoffen, niet zo gek dat het een echte ontbijt staple is. En wie tiramisu zegt, zegt koffie. Nog zoiets om die vroege ochtenden wat aangenamer mee te maken. Dit potje overnight tiramisu oats is niet alleen gezond, maar ook nog eens super simpel én snel om te maken. Ideaal wanneer je weinig tijd hebt om ontbijt klaar te maken en perfect om in elkaar te steken voor een last-minute dessertje. Als kers op de tiramisu is het ook nog eens helemaal vegan, nét op tijd voor Veganuary!

Recept

Loopt het water je al in de mond? Steek dan je handen uit de mouwen en ga zelf aan de slag met onderstaand recept. Want één ding is zeker: je wil maar al te graag uit je bed komen wanneer er zo'n heerlijk ontbijtje op je staat te wachten.

Ingrediënten

50 g havervlokken
1 el zoetstof (bruine suiker, stevia of maple syrup)
100 g plantaardige yoghurt
1/3 tl oploskoffie
130 ml plantaardige melk
cacaopoeder

Bereiding

Meng de havervlokken in een kommetje samen met wat cacaopoeder, een el zoetstof en de oploskoffie. Breng de plantaardige melk naar keuze aan de kook en giet het vervolgens over de havervlokken heen. Bedek de kom en laat de havervlokken voor enkele minuten weken in de warme melk. De haver zou nu een dikke massa moeten worden. Lepel de plantaardige yoghurt er voorzichtig overheen en strooi er wat cacaopoeder over. Zet in de koelkast voor minstens 10 minuten vooraleer je 'm opeet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Matteo | Oats & Breakfast (@oatsbaker)

LEES OOK: Overgebleven pannenkoekenbeslag? Gebruik het voor deze snack!

Ontbijt Veganistisch Vegan Gezond Tiramisu Mascarpone Koffie Dessert Italiaans Havermout Haver Italie Overnight oats Veganuary Oats Havervlokken

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties