Op lage temperatuur gegaarde Welshe lamsschenkel

Op lage temperatuur gegaarde Welshe lamsschenkel

INGREDIËNTEN

  • Aantal personen: 4

4 Welshe lamsschenkels
4 aardappelen
4 witte asperges
500 g tuinbonen
8 morilles
1 sjalot
1 el ras el hanout
Tijm, laurier en look
Melk
Room
Boter
Peper en zout

Bereiden

  1. Trek het lamsvlees vacuüm met tijm, laurier en look en gaar 2 uur in een warmwaterbad bij 60°.
  2. Kook de aardappelen in gezouten water, giet af, plet met een vork en meng met room, melk en boter. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schil de asperges en kook ze 4 minuten in gezouten water. Snij in stukken.
  4. Dop de tuinbonen en kook ze 2 minuten in gezouten water.
  5. Maak de morilles schoon en bak ze in boter. Voeg de asperges en tuinbonen toe. Breng op smaak met ras el hanout en laat nog even meebakken.
  6. Dresseer zoals op de foto.