Frozen yoghurt-reep

Hou je van yoghurtijs omdat het frisser en lichter is dan klassiek roomijs? Dan zal je zeker fan zijn van deze frozen yoghurt-repen! Het enige wat je hoeft te doen, is de yoghurt mengen met wat smaakmakers en afwerken met lekkere toppings zoals frambozen, kokosrasp of pompoenpitten. Even de diepvries in en de repen zijn al klaar. Ik maak ze het liefst met vegan kokosyoghurt: heel romig en vol van smaak. Voeg ook eens stukjes donkere chocolade toe voor extra plezier. Dit recept vind je terug in het boek 'Keto in 15 minuten: Mediterraans' van Julie Van den Kerchove.

Ingrediënten voor

4 personen
2 koppen vegan volle yoghurt
1 eetlepel MCT-olie (bv. van ALL GOOD)
2 mespuntjes Vanillepoeder
2 snufjes zeezout
4 eetlepels keto-zoetstof
24 frambozen
2 eetlepels Pompoenpitten
2 eetlepels kokosrasp
1 eetlepel hennepzaad
1/2 eetlepel chiazaad
bereiding

Meng de yoghurt met de MCT-olie, het vanillepoeder en enkele snufjes zeezout. Breng op smaak met keto-zoetstof. Voeg zeker genoeg toe, want eenmaal diepgevroren neemt de zoetkracht van de reep af. 

Bedek een ovenschaal of bakplaat met bakpapier. Giet de yoghurt erop, zo dik als je zelf wilt. Werk af met toppings naar keuze. Frambozen, pompoenpitten, kokosrasp, hennepzaad en chiazaad zijn goede opties. 

Plaats 2 uur of langer in de diepvries tot de yoghurt volledig bevroren is. 

Snijd de bevroren. yoghurt en stukken en bewaar in de diepvries. 

TIP VAN DE REDACTIE

Je kan ook Griekse yoghurt gebruiken voor dit recept in plaats van de volle vegan yoghurt. 

Vervang de keto-zoetstof eens door vanille-proteïnepoeder.

Ook lekker als afwerking: gesmolten donkere chocolade, aardbeien en bramen. 

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!