Gekookte strandkrab met witte asperge, aardappel en lavas

NorthSeaChefs dragen vakmanschap, verantwoordelijkheidsgevoel, passie en liefde voor koken hoog in het vaandel. Dat zij de voorkeur geven aan vis die op verantwoorde wijze gevangen wordt, is dan ook niet meer dan logisch. Dit keer gaat Filip Claeys (De Jonkman, Brugge) aan de slag met strandkrabben.

Ingrediënten voor

2 personen
4 Strandkrab
4 Witte asperges
1 stengel bleekselder
70 g lavas
200 g Maïsolie
100 g aardappelpuree
50 g Zure room
Tuinkruiden
bereiding

Stoom de krabben gedurende 4 minuten op 100 °C en snijd middendoor. Schil de asperges, snijd in de gewenste vorm, kook de punt van de asperge gedurende 3 minuten in gezouten water met een blokje boter. Marineer de asperges met olijfolie en citroensap. Snijd het staart stukje (rauw) van de asperges in mooie julienne, kruid met peper, zout, olijfolie en citroensap. Verwijder de draadjes van de selder, snijd deze in mooie fijne julienne, kruiden met olijfolie, peper, zout en citroensap. Meng de aardappelpuree met zure room, kruid met peper en zout en doe dit in een stekertje. Mix de maïsolie met de lavas in de keukenrobot, passeer door een fijne zeef.

Afwerking

Plaats onderaan het bord een steker met de aardappelpuree, schik links naast de gekookte krab, schik er de witte asperge mooi op, plaats de julienne van selder en asperge mooi op de gemarineerde asperge in mikado, werk af met lavas olie en tuinkruiden.

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant. 

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!