Linguine met zalm en boontjes

Wanneer de temperatuur buiten stijgt, daalt je zin om achter het fornuis te staan. Deze frisse, luchtige pasta brengt daar verandering in. Linguine met zalm, boontjes en lekker veel verse kruiden zijn het beste medicijn om een warme zomeravond tegemoet te gaan. 

Ingrediënten voor

4 personen
4 zalmfilets
400 g Prinsessenbonen
250 g kerstomaatjes
1 plantje verse peterselie
1 plantje Verse basilicum
een paar takjes Dille
1 Citroen
2 teentjes knoflook
500 g linguine
100 g pijnboompitten
100 g Geraspte parmezaanse kaas
Olijfolie
peper en zout
bereiding

Om te beginnen bereid je de prinsessenbonen eerst voor. Snijd ze in 3 stukken en doe ze in een pannetje met water en zout. Kook ze voor zo'n 8 minuten gaar. Giet het water af en spoel de boontjes onder koud water. Ondertussen snipper je zowel de basilicumblaadjes als de peterselie.

In een vijzel voeg je de gesnipperde basilicum en peterselie toe samen met de geraspte kaas, de knoflookteentjes, de pijnboompitten en 100 ml olijfolie. Met de stamper maak je er een gladde pesto van. Kruid met wat peper en zout en zet in de koelkast. 

Nu is het tijd voor de zalm. Zet een braadpan op het vuur en verhit wat olijfolie in de pan. Wanneer de pan warm is, leg je de stukken zalm er in. Bak ze voor zo'n 3 à 4 minuten aan elke kant en kruid met peper en zout naar smaak. 

Kook de linguine in gezouten water al dente zoals het staat vermeld op de verpakking. Ondertussen snijd je de kerstomaatjes doormidden en de citroen in partjes. Ook de dille snipper je fijn. Giet het water van de linguine af en roer de zelfgemaakte pesto goed door de pasta heen. Voeg ook de prinsessenboontjes en de kerstomaatjes toe. Meng goed door elkaar. 

Verdeel de pasta over het gewenste aantal borden. Het stukje zalm leg je er bovenop. Ter afwerking strooi je over elk bord nog wat gesnipperde dille. Leg de citroenpartjes op tafel voor een eventueel extra frisse touch. 

TIP VAN DE REDACTIE

Strooi eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten over de pasta heen tijdens de afwerking

delen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant. 

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!