Salade van boontjes met kreeft

Proef de zee op je bord met dit heerlijke gerecht!

Ingrediënten

4personen

Salade van boontjes met kreeft

Bereiding

Salade van boontjes met kreeft

  • Voor de vinaigrette
    • 150 gr mayonaise (kant en klaar of gemaakt met eigen recept)
    • 10 ml yuzu
    • Enkele druppels sesamolie
    • 5 ml mirin
    • zeste en sap van 1 limoen
    • Peper en zout
  • Voor de korianderolie
    • 2 bussels koriander
    • 150 ml druivenpitolie
    • handvol bladspinazie
  1. Blancheer de koriander en spinazie, laat afkoelen in ijswater en uitlekken en draai samen met de druivenpitolie 10 minuten af in de Thermomix bij 70°C. Passeer door een neteldoek. (Optioneel.)
  2. Blancheer de prinsessenboontjes, koel af in ijswater en trek ze uit elkaar.
  3. Werk de mayonaise (kant en klaar of zelf gemaakt) met de smaakmakers op tot een pittige yuzuvinaigrette.
  4. Gaar de kreeften kort voor in een mirepoix; ze moeten nog halfrauw zijn en haal ze uit het harnas.
  5. Meng de boontjes, sojascheuten, wakamé en gemixte sla en meng er wat olijfolie en chardonay-azijn onder. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Maak enkele krokantjes door de rijstnoedels te frituren in arachideolie.
  7. Pocheer de voorgegaarde kreeft in olijfolie.
  8. Dresseer het bord en leg de kreeft lauw bovenop de boontjes.
  9. Werk af met de yuzumayonaise en de korianderolie.
mirepoix boontjes groenten salade lunch kreeft zomer voorgerecht visgerecht

Als je iets wilt aanpassen aan dit gerecht, vraag dan gerust onze AI-chef Lio om advies.

Vraag het aan Lio

Reacties