Spirits in the Sky – de gezelligste spiritbeurs van het land

Spirits in the Sky – de gezelligste spiritbeurs van het land
11 november 2018 redactie
Door Nieuws

Ben je liefhebber van edele sterke dranken en nog geen plannen deze middag? In het Brusselse Thon EU Hotel, in de Wetstraat, vindt de misschien wel belangrijkste – en zeker de gezelligste – spiritsbeurs in België plaats.

Voor het elfde opeenvolgende jaar blazen liefhebbers van whisky, gin, cognac, rum en andere edele spirits verzamelen op Spirits in the Sky. Liefst 70 standhouders laten er de bezoekers proeven van hun mooiste destillaten. De grote merken zijn er allemaal vertegenwoordigd, vaak met hun ambassadeurs en master distillers om je alle achtergrondinfo te geven.

In de inkomprijs van €20 zijn 5 jetons inbegrepen – diamonds genoemd – ‘in the sky’, heb je’m? – waarmee je proevertjes van 1 cl kunt kopen. Uiteraard kun  je ter plaatse diamonds extra kopen, want voor sommige zeldzame of dure flessen betaal je natuurlijk veel méér dan 1 jeton ter waarde van 1€.

Want dat is natuurlijk de bedoeling van de beurs: niet alleen krijg je de kans om nieuwe dingen uit te proberen, maar dit is ook een unieke gelegenheid om eens te proeven van die stokoude cognac of whisky waar je je al jaren van afvraagt hoe die zou smaken, maar die natuurlijk vér boven je budget ligt.

De sfeer? Die is uiterst relaxt, gezellig zelfs.

Binnen het aanbod is whisky het ruimst vertegenwoordigd, maar daarnaast zijn ook alle andere nobele distillaten vertegenwoordigd: rum, cognac, armagnac, calvados, gin, jenever, cachaça, versterkte wijnen zoals porto, sherry en vermout en we vergeten er vast en zeker nog wel een paar.

Met de ginrage die maar niet wil overgaan, is er ook een Gin Corner, terwijl in de bar enkele van België’s beste bartenders perfecte cocktails voor u maken.

Organisatie is in handen van The Nectar, de grootste onafhankelijke importeur van sterke drank. De beurs vindt plaats in het Thon EU Hotel in de Wetstraat. Deuren openen om 13u en om 18u wordt u vriendelijk verzocht uw laatste drammetje leeg te drinken en op te krassen.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*